ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför har Alexander Pärleros och Ida Warg separata sovrum

30 jul, 2022 
André Färnsveden
Alexander Pärleros i en grå kavaj och Ida Warg med en röd klänning.
Alexander Pärleros och Ida Warg har varit gifta i sex år. De sover däremot i separata sovrum. Nu berättar Alexander för Hänt om anledningen.
Annons
Se när Molly Hammar överraskar Benjamin Ingrosso på röda mattanBrand logo
Se när Molly Hammar överraskar Benjamin Ingrosso på röda mattan

Entreprenören och poddaren Alexander Pärleros, 37, driver en Sveriges största poddar, Framgångspodden. Där gör han djupgående intervjuer med både svenska och internationella kändisar.

Men det är inte den enda podden han gör. Han har även podden Sånt är livet ihop med sin fru, Ida Warg, 35. Paret gifte sig 2018 och fick sonen Elvis, 4, samma år. De har även dottern Alba, som föddes förra året.

Därför sover de inte i samma rum

Livet med småbarn kan vara tufft, speciellt när de vakar mitt på natten. Alexander och Ida ansvarar därför för barnen varannan natt och tog beslutet om att sova i separata sovrum, vilket Alexander berättar om för Hänt.

– Man har varannan natt och om barnet som kanske vaknar varannan halvtimme, var tjugonde minut. Sover man i samma rum, spelar det ingen roll om Ida har den natten för då kommer jag också vakna var tjugonde minut! Då är den enda lösningen att vi sover i olika rum, säger Alexander Pärleros.

Annons

De började testa det här arrangemanget när de fick sitt första barn, Elvis, och nu när makarna har ett till barn, fortsätter de sova isär.

– Så det var egentligen för att lösa ett problem så att vi själva kan funka och att vi själva kan få varannan natt och sova hela natten och kunna vara pigg. Då är egentligen den enda lösningen att sova olika rum och vi startade ju för fyra år sen när Elvis kom, och det gör vi fortfarande, säger han till Hänt.

Ida blev störd av Alexander när de sov ihop

Just nu sover paret i separata sovrum för att maximera sömnen de nätterna de inte har barnen men Alexander tror inte att de kommer gå tillbaka till att sova ihop när barnen blir äldre.

– Nu gör vi det med Alba, så vi får se sen om om två-tre år när hon sover riktigt bra får vi se om vi går tillbaka till varandra eller om vi är så bekväma med att sova i olika rum. Jag skulle gissa att vi kommer fortsätta att sova i olika rum, att vi inte kommer att sova i samma rum, säger Alexander.

Annons

Men att ta hand om barnen är inte den enda anledningen till att de sover i separata sovrum. Ida stör sig nämligen så pass mycket på att Alexander rör sig i sömnen att hon en gång byggde en mur av kuddar runt honom.

– Nej men Ida blir rätt störd av mig för jag kan röra mig natten och hålla på med massa grejer så innan byggde hon upp en mur kring mig med kuddar för att hon tyckte att jag slänger över en arm och håller på med ett ben och sådär så hon tycker det är skönt att inte bli störd av mig liksom, avslutar Alexander.

FOTO: Malin Hoelstad/SvD/TT, Cornelia Nordström / Expressen / TT

Annons