Alexander Kronlunds drastiska vändning efter missen i Idol

Alexander Kronlunds besvikele efter sången i Idol.

Uttagningarna i TV4:s Idol går vidare och när det är dags för gruppmomentet ställs både deltagare och jury inför en stor utmaning. I kvällens avsnitt blir en av grupperna en stor besvikelse.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Det har varit många auditions och den här veckan har deltagarna gått igenom delmomentet Chorus line där de får sjunga acapella i mikrofon. I kvällens avsnitt är det så dags för nästa moment.

Det är det fruktade gruppmomentet – att framföra en sång i grupper om fem – som tidigare fällt många lovande artister. Juryn får spetsa öronen för att avgöra vilka sångare som håller för att sjunga i grupp – och vilka som ska få åka hem.

I kvällens avsnitt hamnar de i en extra svår situation. I ett tidigare avsnitt stack Alexander Kronlund ut hakan och försvarade envist Marjan Hirsi, 21, som han ville höra sjunga mer medan övriga jurymedlemmar ville skicka hem henne.

Men när Marjan och hennes grupp ska öva inför sitt framförande blir det inte riktigt som de tänkt sig. Marjan väljer nämligen att gå och sova istället. I och med att hon under dagen mått dåligt och kräkts två gånger vill hon lägga sig.

– Jag känner inte att jag sviker gruppen. Gruppen förstår mig och de är hundra procent på min sida, säger Marjan Hirsi i programmet.

Framträdandet håller inte

Dagen efter när gruppen kommer upp på scenen får juryn höra att samarbetet gått bra. Men när Marjan bekänner att hon la sig för att sova istället för att repetera anar Kishti Tomita att allt inte är som det ska i gruppen.

– Det är någonting som inte stämmer här. Jag tror inte att ni har haft ett bra samarbete. Jag tror att någon eller några här vill inte säga som det var för att ni är snälla och solidariska, säger hon.

Då berättar en av gruppmedlemmarna, Stephanie, att gruppen är besviken på Marjan som valde att inte vara med under repetitionen. Med en något spänd stämning börjar de ändå framföra låten Forgive me friend av Smith and Tell.

Men deras framförande imponerar inte på domarna.

– Det här blev inte alls bra, säger Nikki Amini.

Mest besviken är Alexander Kronlund.

– Marjan, jag har gjort väldigt många misstag i mitt liv. Ett av dem är nu, att jag har kämpat för att ta med dig till det här momentet, att jag har tagit dig vidare. Beskedet till dig kommer nu, beskedet till de andra kommer sen. Jag vill att du åker hem redan nu, säger Alexander Kronlund.

Han vänder sig också till sina kollegor i juryn.

– Ni hade rätt, mina kompisar. Märkligt av mig, säger Alexander Kronlund.

Avsnittet sänds onsdag 4 september klockan 20.00 på TV4 och på TV4 Play.

FOTO: TV4