TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Agnetha Fältskogs besked om hälsan

29 jul, 2022 
https://image.hant.se/image-8453040?imageId=8453040&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
André Färnsveden
Agnetha Fältskog i vit kavaj.
Mot slutet av tiden med ABBA höll sig Agnetha Fältskog undan från strålkastarna.
Det började med en skräckupplevelse som tvingade henne till terapi. Här är beskedet om hälsan.
Annons
Abba-Björn visar upp nya kärleken Christina SasBrand logo
Abba-Björn visar upp nya kärleken Christina Sas

Agnetha Fältskog, 72, dominerade popscenen på 70-talet tillsammans med Björn Ulvaeus, 77, Benny Andersson, 75 och Anni-Frid Lyngstad, 76 med gruppen ABBA. Kvarteten fick sitt stora genomslag när de vann Eurovision song contest med låten Waterloo. Och släppte senare andra stora hits som Mamma mia och Dancing Queen.

Pop-gruppen splittrades på 1983 men återförenades i år med projektet ABBA Voyage där de använder sig av så kallade abbatarer som simulerar hur medlemmarna såg ut när de var yngre.

Sanningen om Björn Ulvaeus skilsmässa Agnetha Fältskog

Kärleken blomstrade inom bandet ABBA under höjden av deras karriär. Men med tiden började Agnethas och Björn Ulvaeus kärlek att blekna bort. Paret gick igenom en skilsmässa 1979, en skilsmässa som utåt sett verkade vara oproblematisk. Men i dokumentären Super Trouper - 30 år av ABBA, berättar hon att det bara var en fasad.

Annons

– Vi sa alltid till media att det var en lycklig skilsmässa. Men det var bara för att hålla masken utåt, säger Agnetha.

Paret hade varit tillsammans i åtta år och hade fått två barn, Linda, 49 och Peter Ulvaeus, 44.

– Det finns inga lyckliga skilsmässor. De är smärtsamma, särskilt när barn är inblandade.

Agnetha Fältskogs nya hälsobesked

Under de senare åren med ABBA hade Agnetha börjat känna sig dränerad. Dessutom hade hennes rädsla för att flyga förvärrats efter en skräckupplevelse med bandet. Det var under en incident där deras plan tvingades nödlanda efter att ha drabbats av en tornado under bandets USA turné 1979, det uppger tidningen Express.

– Det stoppade mig att flyga. Jag försöker att inte tänka på det, eftersom det var skrämmande. Piloten lyckades inte landa vid första försöket men sedan landade vi vid andra försöket.

Annons

Vidare förklarar Agnetha att hennes flygfobi påverkade hennes roll i bandet.

Jag hade redan en rädsla, men den här händelsen var vändpunkten. Det har varit så många år som jag inte flög och Björn och Benny och Frida reste mer. Det fanns bilder på de tre utan mig och jag kallades för enstöringen.

Incidenten satte sina spår på Agnetha som blev tvungen att gå i terapi. Men efter att ha bearbetat rädslan gör hon nu framsteg.

Jag var tvungen att gå i terapi för min rädsla, det blir bättre men det tar lång tid. Jag kan flyga nu i två eller tre timmar, men inte mer. Det var dåligt innan, så den där hemska flygningen gjorde det inte bättre. Det var en hemsk sak att gå igenom och jag försöker att inte tänka på det.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons