LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lena Ulvaeus bryter tystnaden om Björns nya partner: ”Visste redan”

13 jul, 2022 
LENA ULVAEUS, BJÖRN ULVAEUS, CHRISTINA SAS

Björn och Lena Ulvaeus skilde sig tidigare i år.
På premiären av Pippi på Cirkus tog Abba-stjärnan med sig sin nya kärlek till röda mattan.
Nu berättar Lena hur hon ser på Björns nya kärlek.

Annons
Abba-Björn visar upp nya kärleken Christina SasBrand logo
Abba-Björn visar upp nya kärleken Christina Sas

Det var i februari i år som Abba-stjärnan Björn Ulvaeus, 77, gick ut med beskedet att han och Lena Ulvaeus, 72, skiljer sig efter 41 år som gifta. De gifte sig den 5 januari år 1981 och tillsammans fick de döttrarna Emma Ulvaeus, 40, och Anna Ulvaeus, 36.

Björn har tidigare berättat om hur det gick till när han träffade Lena och faktum är att första mötet skedde på en nyårsfest hemma hos Benny Andersson, 75. Björn och Lena blev blixtkära i varandra. Vid det laget hade Björn precis skilt sig från Abba-kollegan Agnetha Fältskog, 72.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år, berättade Ulvaeus för DN för två år sedan.

Annons

Björn Ulvaeus nya kärlek är Christina Sas

Men efter 41 år tog alltså kärleken slut mellan Lena och Björn och när Hänt träffade det nya paret på eventet Pippi på Cirkus berättade Björn om sin nya kärlek Christina Sas.

– Det här är min partner Christina. Vi har dejtat ett litet tag och jag kände att jag ville ta med henne på det här eventet. Så det här är första gången som vi typ går ut tillsammans, sa Abba-legendaren till Hänt.

För några månader sedan, närmare bestämt i maj, gästade Björn Sveriges Radios P4 Extra – Gästen. Där hintade han om att han var singel och ute på marknaden igen. Exakt hur länge Björn och Christina har dejtat är alltså oklart, men enligt Björn ska det röra sig om "ett kortare tag".

Relationen med Christina var med andra ord helt okänd för svenska folket, men för ex-hustrun Lena var den dock välkänd i allra högsta grad.

LENA ULVAEUS, BJÖRN ULVAEUS
Lena och Björn på röda mattan, oktober 2018.

Lenas första ord om Björns nya kärlek

Medan svenska folket var i chock var ex-frun Lena Ulvaeus redan förberedd på vad som skulle hända. I en intervju med Expressen berättar Lena om Björns relation till nya kvinnan.

– Det visste jag redan, så det var ingen överraskning. Vi är inte osams på något sätt och jag önskar honom all lycka, säger Lena till Expressen.

Hon fortsätter med att berätta om sitt liv efter skilsmässan.

– Jag kommer leva vidare som vanligt. Jag jobbar extra som relationsvärd på sjukhuset och det tycker jag är jättekul. Och jag har mina barn och barnbarn och så där, och Björn och jag är jättesams, så det är inga problem, förklarar Lena för Expressen.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Steffen Trumpf/ TT

Annons