LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

5 saker du vill veta om Pluras bror Carla Jonsson

19 nov, 2020 
Carla Jonsson och Plura i bandet Eldkvarn
Pluras Jonsson och brodern Carla Jonsson har länge stått vid varandras sida då de båda varit medlemmar i Eldkvarn.
Men vem är egentligen Carla?
Hänt svarar!
Annons
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020Brand logo
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020

Plura Jonsson, 69, är en av Sveriges mest folkkära artister och i år medverkar han i tv-programmet Så mycket bättre för andra gången.

Artisten är mest känd för sin del i rockgruppen Eldkvarn men också för sin matlagning. Vid sin sida i alla år med turnéer och uppträdanden har Plura haft sin bror Carla Jonsson, då även han var en del av bandet. Men vem är Carla egentligen? Hänt svarar!

Hur gammal är Carla Jonsson och var bor han?

Carla är faktiskt ett smeknamn. Artisten är döpt till Carl Stefan Jonsson. Han föddes den 19 juli år 1953 och är idag 67 år gammal.

Han är född och uppvuxen i Norrköping. Men idag bor Carla mitt i centrala Stockholm.

Gruppen Eldkvarn med Plura och Carla
Eldkvarn.

Carlas roll i Eldkvarn

Plura har länge varit agerat som en slags frontfigur i Eldkvarn och har även skrivit och producerat många av deras låtar. Men även brodern är låtskrivare och sångare. Carlas roll i Eldkvarn var förstegitarrist, men har även han bidragit med att skriva låtar till bandet.

Annons

Men år 2015 fick Plura nog och lade bandet åt sidan då han inte orkade spela och turnera mer.

Soloartist vid sidan av

År 1993 provade Carla att flyga med egna vingar. Då gav han ut en soloskiva vid namn Skakad & berörd. Men där slutade inte solosatsningen. Artisten har även gjort en hyllningslåt till idrottsklubben IFK Norrköping. Den heter IFK och har spelats en hel del!

Egna orden om sorgen och saknaden efter Eldkvarn

I tv-programmet Så mycket bättre 2020 dyker brorsan upp på länk och berättar med egna ord om sorgen när Plura valde att lägga ned bandet Eldkvarn år 2015.

– Det där hade väl legat i luften ett antal år, att han skulle gå en egen väg så att säga. Och det var ju naturligtvis tråkigt eftersom jag spelat med honom sedan 1965 typ. Det är ju ganska många år sedan. Så det är sorgligt när det kommer men så är ju livet. Det är avsked, säger Carla Jonsson i Så mycket bättre och fortsätter:

Annons

– 2021 så är det ju 50 år sedan vi började spela ihop som band kan man säga så att folk frågar mig ibland 'Ska ni inte göra någon slags jubileumsgrej då 2021?'. Men det vet jag faktiskt inte, vi har inte pratat om det.

Plura däremot, han ser inte så ljust på en återförening.

– Min brorsa tog det väldigt tufft, för honom har Eldkvarn varit hela hans liv, konstaterar Plura.

Så mycket bättre sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: Lotte Fernvall/TT, TV4

Annons