LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pluras tårar i Så mycket bättre efter Tommy Körbergs val

07 nov, 2020 
Plura och Tommy Körberg i Så mycket bättre
Under lördagens Så mycket bättre tar känslorna över för Plura Jonsson.
Det är när Tommy Körberg väljer att sjunga en känsloladdad låt som det brister.
– Då måste jag gå ut, jag kommer börja gråta då, säger en tårögd Plura.
Annons
Allt om Plura JohnssonBrand logo
Allt om Plura Johnsson

Årets säsong av TV4:s succéprogram Så mycket bättre är igång och än så länge har tittarna fått se häpnadsväckande tolkningar av artister som Tommy Körberg, Silvana Imam, Lisa Nilsson, Markus Krunegård, Ana Diaz, Benjamin Ingrosso och Plura Jonsson.

I programmets tredje avsnitt har pop-duon Lili och Susie anslutit till gruppen och under middagen börjar de prata om 80-talet.

– Plura, kan inte du berätta om ditt 80-tal, som du inte minns., frågar Markus Krunegård.

– Jag kommer ju inte ihåg, svarar Plura.

Han visar sedan upp en bild på sig själv på 80-talet när han fick en Grammis – något han berättar att han inte har något minne av.

– 80-talet kommer man ju fläckvis ihåg, det kan jag intyga, säger Tommy Körberg.

Tommy Körbergs erkännande om kokainhärvan

Stad i ljus-artisten berättar sedan om att han tillbringade en tid i häktet på Gotland under 80-talet på grund av inblandning i en stor kokainhärva som sedan slutade med att han fick sitta tre månader i fängelse.

Annons

– Jag har ju levt ett illustert liv som man säger så. Det var många förstasidor där. Men det var inte den personen, det var inte jag. Det var en annan person, berättar Tommy Körberg och fortsätter:

– Nej men 80-talet var ju... Det tog en stund innan man kom ur den där skiten. Men jag tänkte på dig Plura, vi är ju nästan jämngamla så vi har ju varit med om det där, och sedan det i samband med att man har den där förtvivlade längtan att få stå på scen och uttrycka sig. Man har offrat ganska mycket för att få göra det, förstår du vart jag är påväg, säger Tommy Körberg.

– Jag börjar ana, svarar Plura

– Jag tror vi har det gemensamt att det finns någon näst intill patologisk längtan efter att vara på en scen och uttrycka något som många människor tar till sig, säger Tommy och fortsätter:

– När man väl har kommit in där är det jävligt svårt att ta sig ut igen. Som jag brukar säga, att när jag får sjunga så är jag hel.

Annons

Plura brister ut i tårar efter samtalet

Plura håller med och svarar att han förstår. Han blir också märkbart berörd av stundens allvar och ögonen börjar att tåras.

– Då måste jag gå ut, jag kommer börja gråta då, säger Plura.

Han förklarar att låten som Tommy ska sjunga är en väldigt viktig låt för honom.

– Första gången man stod på scenen och när man blev biten av det här. Det förgiftar blodet och sedan så förgiftar man sig själv med massa alkohol och droger. Bara för att kunna orka fortsätta. Det här förbannande yrket man valt, säger en märkbart berörd Plura med tårar i ögonen.

FOTO: TV4

Annons