5 kändisar som har bytt namn – och varför

Mauri Hermundsson, Rihanna, Gigi Hadid

Foto: TT
Ibland känner människor för att byta namn, inte minst kändisar.
Här listar Hänt fem olika kändisar som har bytt namn, och anledningen till varför de gjorde det.

Mauri Hermundsson, 25, är även känd som ”Mustiga Mauri”, efter att han gjorde succé på Youtube med sitt matlagningsprogram Uppdrag mat. I Youtube-serien undersöker han allt som kan ha med mat att göra, allt ifrån hur Bianca Ingrosso lagar mat – till att en proffskock fixar en middag på under 100-lappen.

Under hösten har han även gjort debut som programledare på TV4. Det är i kanalens storsatsning Lego masters Sverige, som han fått chansen att programleda. Lego masters säsongsfinal gick nyligen av stapeln och det blev David Gustafsson och Rickard Stensby som kammade hem den fantastiska legopokalen och massor av lego.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

När Mauri föddes döptes han till Victor, men när han var sju år bytte han förnamn. Han ville hellre heta samma namn som sin idol, en äldre kille i byn, som var jättebra på fotboll. Så därför bytte han namn från Victor till Mauri.

Mauri Hermundsson

Mauri hette egentligen Victor.

Foto: TT

Miley Cyrus, 28, är världskänd för sin talang som skådespelare och artist. Hon slog igenom redan som 14-åring när hon gjorde huvudrollen i Hannah Montana på Disney channel.

LÄS MER: Följarnas uppmaning till Alice Stenlöf – efter händelsen med Lamix

I början av året skilde hon sig från ex-maken Liam Hemsworth, 30. Sedan dess har hon stått på egna ben och nyligen släppte hon albumet Plastic Hearts, där bland annat hit-låtarna Midnight sky och Prisoner finns med.

Men vad många kanske inte visste är att när Miley föddes så döptes hon till något helt annat, nämligen Destiny Hope Cyrus. Men det kom att ändras, för när hon var liten så log hon så mycket och började därför kallas för Smiley – något som sedan blev till Miley.

Miley Cyrus

Miley hette egentligen Destiny Hope.

Foto: TT

Rapparen, låtskrivaren och producenten Jay-Z, 51, har en lång meritlista bakom sig. Han är även gift med Beyoncé, som han har barnen Blue Ivy Carter, Sir Carter, och Rumi Carter med. Barnen har alla fått sin pappas efternamn då han tidigare hette Shawn Carter.

Jay-Z har alltid älskat musik och hade ett stort musikintresse redan som liten. Han var känd i sitt barndomskvarter som ”Jazzy”, på grund av att han var så bra på freestyle. Barndomssmeknamnet Jazzy kom därför att senare bli till Jay-Z.

Jay-Z

Jay-Z heter egentligen Shawn Carter.

Foto: TT

Gigi Hadid, 25, är supermodellen som blev känd för världen vid 21 års ålder då hon blev utsedd till Årets internationella modell. Gigi är nybliven mamma till en dotter som hon har med den före detta One direction-medlemmen Zayn Malik.

Idag känner alla till henne som Gigi men om sanningen ska fram så heter hon egentligen Jelena Noura Hadid. Modellen har berättat att det var hennes mamma som började kalla henne Gigi, och sedan har namnet hängt med.

Gigi Hadid

Gigi Hadid heter egentligen Jelena

Foto: TT

Rihannas, 32, fullständiga namn är Robyn Rihanna Fenty. Men när hon blev känd så valde hon att endast använda sig av mellannamnet Rihanna. Hon slog igenom internationellt 2005 med sin debutsingel Pon de Replay. Hon är även grundare av sminkmärket Fenty Beauty.

Rihanna

Rihanna heter Robyn i förnamn.

Foto: TT

FOTO: TT

LÄS OCKSÅ: Här är några utav Hollywoods mest otrevligaste kändisar

LÄS OCKSÅ: Joe Bidens barn har vuxit upp – så ser de ut och detta gör de idag

Senaste nytt