TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

David Gustafsson och Rickard Stensby är vinnarna av Lego Masters 2020

13 dec, 2020 
AvLovisa Ström
David Gustafsson och Rickard Stensby blev vinnarna av succéprogrammet Lego Masters.
Nu berättar de om den stora relationsutmaningen under programmet.
– Knakade i fogarna, säger Rickard.
Annons
David och Rickard vinner Lego Masters Sverige 2020Brand logo
David och Rickard vinner Lego Masters Sverige 2020

Succéprogrammet Lego Masters har nått sitt slut, och under söndagen blev det klart att det är legomästarna David Gustafsson och Rickard Stensby som står som de lyckliga vinnarna. Tävlingen har gått ut på att åtta lag tävlar mot varandra i vem som bygger de mest fantastiska skapelserna av endast legobitar och efter flera veckors tävlingar är det nu avgjort. I en intervju med Hänt berättar legomästarna om den stora lyckan.

– Det var en overklig känsla, säger Rickard varpå David fyller i:

– Jag minns att du sa att det kändes som på TV och det var det också.

David och Rickard kände inte varandra när de parades ihop inför programmet, något de berättar var en stor utmaning.

– Vi hade inte träffats före det här programmet egentligen så vi fick ju lära känna varandra, lära oss bygga med varandra och lära oss hitta varandras styrkor samtidigt som vi tävlade i det här programmet, säger Rickard innan David fortsätter:

Annons

– Det svåraste med det var väl att vi inte kände varandra och därmed inte visste vad den andra var bra på eller inte bra på, och vad man gillar och bygga eller inte bygga.

Med facit i hand lyckades de rätt så bra med att hitta sin styrka som lag, men trots det hände det att det blev lite knackigt på vägen.

Vinnarna av Lego masters råkade i luven på varandra

De berättar om en speciell situation då det blev lite dåligt stämning mellan dem.

– Då var ju alla kameror framme snabbt och frågade om det knakade i fogarna. Och det gjorde det ju då kan man säga, säger Rickard och skrattar.

David säger att de tillslut löste det och hela tiden hade det under kontroll, och Rickard håller med innan han förklarar:

– När man får ett sånt där projekt så målar man ganska snabbt upp i sitt egna huvud hur man vill att det ska bli, och så tänker man att den andra får upp ungefär samma bild i huvudet. Så vi började bygga utan att synka i detalj och så började vi bygga lite olika helt plötsligt och då blir det tokigt ibland. Så tror jag att det var.

Annons

Det här ska de göra med vinsten

Vinnarna av tävlingen vinner den åtråvärda Lego Masters-pokalen som är gjord helt i Lego. Men utöver det vinner de även en hel del Lego att bygga med. Nu berättar David vad han ska göra med vinsten.

– Min plan är ju att bygga min egna bil i fullskala. Fem gånger två meter lång då med detaljer och styrning så den kan rulla. Det är redan påbörjat faktiskt, avslöjar han.

När han får frågan vad han vill göra med bilen när den är klar berättar han att han har lovat programledaren Mauri Hermundsson att han ska få följa med på en åktur.

Annons