Därför känner du igen Sami Rekik i Melodifestivalen 2021

Sami Rekik i Melodifestivalen 2021

FOTO: TT, SVT
Sami Rekik debuterar i Melodifestivalen 2021 ihop med WAHL och låten 90-talet.
Känner du igen Sami sedan tidigare?
Det är inte så konstigt!

När det blivit dags för den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2021 är det två programledare som ska hålla låda. Vilka? Inga mindre än Anis don Demina och Oscar Zia. Ingen av dem har programlett en så stor show förut, men det kan ju inte bli annat än succé med den duon!

Christopher Wahlberg och Sami Rekik

Några av årets debutanter av artisterna i Melodifestivalen 2021 är WAHL feat. SAMI. De tävlar i deltävling 2 med bidraget 90-talet som är skriven av Josefin Glenmark, Andreas Larsson, Sami Rekik, Christopher Wahlberg och Jesper Welander.

Även om det är deras Mello-debut så betyder ju inte det att de är helt okända. Låtskrivaren och artisten Christopher Wahlberg, är mest känd för att vara den ena halva i duon SödraSidan – men gör nu även succé som soloartist med artistnamnet WAHL. Vilka är SödraSidan? De är så stora att de har jobbat med artister och producenter som exempelvis Hoffmaestro och Tjuvjakt.

LÄS MER: Här är Danny Saucedos förklaring på betydelsen av låttiteln Dandi dansa

SAMI då, vem är det?

Sami Daniel Rekik föddes den 27 juni 1980 och är idag 40 år gammal. Han är både uppvuxen och numera bosatt i Stockholm.

Men visst kan tv-tittarna ha sett Sami tidigare, fast i ett annat sammanhang? Ja, om man som tittare skulle känna igen Sami är det inte alls konstigt!

Där kan du har sett Sami Rekik förut

Sami Rekik har inte alltid varit en soloartist. Under många år var han nämligen den enda halvan av duon Medina, som blev under sin storhetstid ett av Sveriges mest kända hiphop-konstellationer.

De släppte en hel del succélåtar, bland annat superhiten Miss Decibel. Den andra medlemmen i duon var Ali Jammali och tillsammans har de släppt ett flertal album.

Medina

Medina.

FOTO: Jessica Gow/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men nu kör Sami Rekik solo under artistnamnet SAMI. Han har under sin solotid släppts hits med bland andra kända artister som Danny, Cherrie, och Jireel som feature.

Melodifestivalen sänds på lördagar klockan 20.00 på SVT och finns även möjligt att streama på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Lillasyster i Melodifestivalen 2021

LÄS OCKSÅ: Så träffade Klara Hammarström pojkvännen Alexander Holtz – egna orden

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT