Charlotte Perrelli och Tusse gick till final från deltävling 3 i Melodifestivalen

Charlotte Perrelli och Tusse.

Efter att den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2021gått av stapeln stod det klart att Charlotte Perrelli och Tusse gick direkt till final!
Men hur gick det för resten av artisterna och bidragen?

Melodifestivalen 2021 är i full rulle och den tredje deltävlingen är nu avklarad. Och de personerna som höll låda var Jason Timbuktu Diakité, 46, och Christer Björkman, 63, en programledarroll som de löste galant!

Jason Timbuktu programledare i deltävling 3 i Melodifestivalen 2021

Jason Timbuktu Diakité.

FOTO: Jessica Gow/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Charlotte Perrelli och Tusse gick vidare direkt till final

Innan kvällen hade hittills fyra bidrag kvalificerat sig direkt till final, Dotter, Anton Ewald, Danny Saucedo och Arvingarna.

De två lyckligt lottade bidragen som gick vidare från deltävlingen 3 till final och ska möta artisterna ovan blev Charlotte Perrelli och Tusse.

Stort grattis!

Charlotte Perrelli tävlade senast i Melodifestivalen 2017 med hennes egenskrivna låt Mitt liv. Tyvärr kom hon sist i deltävlingen och fick inte tävla vidare.

Men nu har hon alltså fått revansch och kommer att framföra sitt bidrag igen i finalen i sin glittriga klänning. I en intervju med Hänt avslöjar hon nu chockerande detaljer om sitt klädval.

– Jag kommer ha en klänning av Alexandre Vauthier. Den är ganska glittrig men den är kanske inte är sådär schlagerglittrig som man kanske kan tro. Det är lite mer catwalk över den, med stor puffärm och lite asymmetrisk. Jag tycker att den är cool. den passar sammanhanget

Alexandre Vauthier är en fransk modedesigner och jobbar med haute couture. Han har bland annat jobbar med världsstjärnor som Beyoncé.

LÄS MER: Charlotte Perrellis fina ord om barnen Angelo, Alessio, Adrian och Alvin

Alvaro Estrella och Klara Hammarström gick vidare från deltävling 3 till Andra chansen

Det är ju inte lätt att knipa en av finalplasterna i deltävlingarna. Men när konkurrensen är för tuff så finns det faktiskt en möjlighet att ta sig till final, trots att artisten inte gått till final i sin deltävling. Hur? Jo, genom Andra chansen. De två bidrag som får tredje och fjärde flest röster från tittarna går vidare till Andra chansen och har där möjlighet att kvalificera sig vidare till den stora finalen.

De som hittills tagit sig vidare till Andra chansen är:

De två bidragen som gick vidare till Andra chansen från deltävling 3 och får möta artisterna ovan blev Alvaro Estrella och Klara Hammarström – Beat of broken hearts.

Tre bidrag fick lämna tävlingen

Varje vecka är det även tre bidrag som varken får en finalplats eller en andra chans, och då blir tvungna att lämna tävlingen helt och hållet.

De artister som åkte ur deltävling 3 i Melodifestivalen 2021:

  • Mustasch
  • Elisa
  • Emil Assergård

Melodifestivalen 2021 sänds på lördagar klockan 20.00 på SVT och finns även tillgängligt att streama på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Här är startordningen i alla deltävlingar i Melodifestivalen 2021

LÄS OCKSÅ: Jason Timbuktu Diakité om ex-frun Ronja, sambon Amelie och barnet Maxime

FOTO: Jessica Gow/TT