Därför känner du igen Frida Green i Melodifestivalen 2021

08 feb, 2021 
Frida Green i Melodifestivalen 2021
Frida Green tävlar i Melodifestivalen 2021 med The Silence.
Men hon är lite känd sedan innan!
Läs här om var du kan ha sett henne!
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

En av de artister som tävlar i andra deltävlingen av Melodifestivalen 2021 är Frida Green, 28. Hon tävlar med bidraget The Silence, skriven av Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias och Joy Deb.

Men många av tittarna kan ha sett till Frida tidigare då hon synts till på bästa sändningstid tidigare!

Frida Green i Talang 2018

Första gången som Frida Green syntes i tv-rutan på bästa sändningstid var när hon var med i TV4-programmet Talang. Året var 2018 och Frida arbetade då som kassörska i en matbutik i Ystad. I Talang visade det sig att hon nog borde överväga en annan karriär – sången!

På scen uppträdde hon med låten Chandelier. Hon charmade juryn och gick vidare i tävlingen. Det blev däremot ingen vinst för Frida.

Frida Green i Talang 2018
Frida Green i Talang 2018.

Frida Green i Idol 2020

Nästa gång som Frida klev in i en tävling på TV4 var i musiktävlingen Idol. Året var 2020 och hon golvade motståndet – till en början. Däremot blev Frida tvungen att lämna tävlingen innan kvalveckan.

Annons

Det var efter att Frida sjungit Varje gång jag ser dig med Lisa Nilsson som Idoljuryn tyckte att Frida försvunnit i mängden. En av anledningarna till det var att hon inte sjöng på skånska, som är hennes dialekt, utan istället sjöng på stockholmska.

– Juryns förklaring var att jag försvann i mängden, sa Frida efter att hon åkt ut ur tävlingen.

Frida Green i Idol 2020
Frida Green i Idol 2020.

Bingolottos Nyårsbingo med Frida Green

När det var dags för årets nyårsbingo på TV4 med Lotta Engberg och Stefan Odelberg så stod ett gäng artister på gästlistan. Frida Green var en av de som entrade Bingolotto-scenen och bjöd på fantastisk sång.

Bingolotto beskrev Frida med orden:

”Efter stora framgångar i TV4-produktionen Talang 2018 har stjärnskottet Frida Green tagit stora kliv mot underhållningsbranschens största scener”.

Annons

Melodifestivalen 2021 sänds på lördagar klockan 20.00 på SVT och finns även att streama på SVT Play.

FOTO: SVT, TV4

Annons