TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Så låter alla bidrag i Melodifestivalen 2021 deltävling 1

05 feb, 2021 
Kadiatou, Danny Saucedo, Jessica Andersson i deltävling 1
Den 6 februari går den första deltävlingen i Melodifestivalen 2021 av stapeln.
Vilka tävlar och med vilka bidrag?
Läs och lyssna på bidragen här!
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021Brand logo
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

Äntligen är det dags för Melodifestivalen 2021 och deltävling 1 står runt knuten. Det blir ett annorlunda Mello-år då en pandemi råder världen över. Musikfesten kommer att hållas i Stockholm och inte i några andra städer som det brukar. Men den mest märkbara skillnaden kommer nog vara att det inte är någon publik alls.

Säkerligen kommer SVT lösa det med bravur så att alla Mello-lovers får en show att titta på hemma i tv-soffan. Men vilka tävlar med vilka bidrag? Och hur låter bidragen?

Egentligen får ju inte bidragen spelas innan själva showen är live. Men nu finns det möjlighet att tjuvlyssna på bidragen!

Artisterna och bidragen i deltävling 1

Kadiatou blev känd med svenska folket när hon tävlade i Idol 2018. Nu ska hon tävla i musik igen – i Mello med bidraget One Touch. Låten är skriven av Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov.

Annons

Lillasyster tävlar med bidraget Pretender, skriven av Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira och Palle Hammarlund.

Jessica Andersson gör comeback i tävlingen med bidraget Horizon. Blir det vinst som år 2003 när hon tävlade med Fame? Låten hon tävlar med nu är skriven av David Kreuger, Fredrik Kempe, Markus Lidén, Christian Holmström och Jesper Jakobson.

Paul Rey var med och tävlade i Mello förra året och gör nu comeback. Bidraget han tävlar med heter The Missing Piece, skriven av Fredrik Sonefors, Laurell Barker och Paul Rey själv.

Arvingarna är tillbaka efter succén sist med I do. Nu tävlar de med bidraget Tänker inte alls gå hem som skrivits av Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son och Bobby Ljunggren.

Nathalie Brydolf har synts till i tv-rutan förut. Hon har dels tävlat i Idol 2018, samma år som Kadiatou. Men också tävlat om kärleken i tv-programmet Bachelor. Nu tävlar hon i Mello med bidraget Fingerprints. Låten är skriven av Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker och Anna-Klara Folin.

Annons

Danny Saucedo är tillbaka i tävlingen för femte gången som låtskrivare, men även en fjärde gång som artist! Bidraget han ska framföra heter Dandi dansa och är skriven av Danny själv och Karl-Johan Råsmark.

Här kan du tjuvlyssna på alla bidrag som tävlar i deltävling 1!

Melodifestivalen sänds live på lördagar klockan 20.00 på SVT och finns även tillgängligt att streama på SVT Play.

FOTO: Mattias Hansson/TT, SVT

Annons