Följarnas starka reaktioner efter Lena Philipssons ord om Melodifestivalen

Lena Philipsson.

Lena Philipsson stod på scenen som programledare för Melodifestivalen under första deltävlingen.
Nu väljer hon att dela med sig av sina känslor efter det prestigefyllda uppdraget – och flera följare reagerar starkt.
”Jag tjöt rakt ut!!”, skriver Carola Häggkvist.

Efter månader av längtan är nu äntligen Melodifestivalen 2021 igång! Tusentals människor hade laddat upp inför lördagen då första deltävlingen gick av stapeln i Stockholm. Artisterna som gick vidare direkt till final var Danny Saucedo och Arvingarna, medan Lillasyster och Paul Rey tog sig till andra chansen.

Programledare för kvällen var Melodifestivalen-veteranerna Lena Philipsson och Christer Björkman. På grund av den pågående coronapandemin var det såklart annorlunda jämfört med tidigare år, men trots det gjorde alla inblandade väldigt bra ifrån sig.

Lena Philipsson försvinner från Melodifestivalen – efter kritiken

Men smaken är som baken delad och vissa tittare var missnöjda med kvällens underhållning, och i kommentarsfälten på sociala medier möttes Det gör ont-sångerskan av kritik.

”Det stela Mello-manuset. Avsaknaden av personkemi programledare emellan. Lika starkt tecken på Mello som små tussilagos i diket är ett tecken på vår”, skriver bland annat en tittare.

”Tycker Lena är alldeles för fräck i sin humor”, skrev en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men vare sig vad man tyckte om Lena Philipsson som programledare ellr inte så kommer man inte få se mer av henne under Melodifestivalen i år. Sångerskan kommer nämligen inte att fortsätta leda programmet framöver och anledningen är helt enkelt att andra ska ta över.

LÄS MER: Casper Janebrink avslöjar sanningen om relationen med Lena Philipsson

Redan från början var det bestämt att det inte skulle vara en och samma programledare i år, utan SVT överraskade istället med flera folkkära personligheter som ska turas om att leda programmet. I fortsättningen kommer stora profiler som Måns Zelmerlöw, Jason ”Timbuktu” Diaketé, Shirley Clamp, Oscar Zia, Anis Don Demina, Shima Niavarani, Pär Andersson och Pernilla Wahlgren ta över vecka för vecka.

Starka reaktionerna efter Lena PH:s ärliga ord

Efter sitt prestigefyllda programledaruppdrag väljer nu Lena Philipsson att dela med sig av känslorna efteråt.

”Jamen då var lördagkvällen avklarad! Jag känner mig väldigt glad, det har ju varit långa dagar och ändringar in i det sista, men jag tycker det gick bra!! ( jag kan meddela att jag redan ligger hemma i soffan... precis som i pandemi-sketchen )”, skriver hon på Instagram.

Och det är nu flera personer som reagerar starkt efter hennes inlägg. Flera personer tokhyllar artisten och verkat vilja se mycket mer av henne i rutan.

”Grymt bra ikväll!! BAM Lena!!!”, skriver Charlotte Perrelli.

”Hurrrrrrraaaa!! Du var såååååå jädra bäst!”, skriver Sarah Dawn Finer.

”Jäkla STJÄRNA du är!! GRYMT bra jobbat!!”, skriver Pernilla Wahlgren som också ska leda en av deltävlingarna.

”Ikon!! Så bra o smakfullt på så många nivåer. Första låten!!! Yeah. Och så inslaget med dig i soffan. Och i duschen: jag tjöt rakt ut!! Älskart. Stor igenkänningsfaktor. Klockrent. TACK Lena!”, skriver Carola Häggkvist.

”Du borde göra mer sånt här. Klockren i rollen som programledare och din humor och tajming är Grattis”, skriver en annan följare.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT/FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvists skönhetsmiss – bilden visar plötsliga förändringen

LÄS OCKSÅ: David Hellenius markering mot David Lindgren efter utbytet i Let's dance

Senaste nytt