Charlotte Perrellis svar efter kritiken mot utseendet

Charlotte Perrellis svar efter kritiken mot utseendet

På lördag är det dags för den folkkära artisten Charlotte Perrelli att ta plats på Melodifestivalens scen.
Nu berättar schlagerstjärnan för Hänt om känslorna efter de elaka kommentarerna som riktats mot henne genom åren.
– Man får försöka ha ett stort hjärta.
Charlotte Perrellis svar efter kritiken mot utseendet
Slå på ljud

Allas vår schlagerdrottning Charlotte Perrelli, 46, har genom åren synats genom lupp av det svenska folket. Redan sedan start har hennes utseende varit fokus för tidningsrubriker och sedan sociala mediers enorma genomslagskraft har kommentarerna om Charlottes yttre hopat sig.

När Charlotte tidigare i år var en av gästerna i Stjärnorna på slottet berättade hon om hur hårt de elaka kommentarerna har slagit mot henne som person.

– Det var precis som att det var helt okej att tycka vad man ville, och skriva och trycka vad som helst. Nånting som fick mig väldigt illa till mods var en krönika som skrevs av Linda Skugge. "Varför vill du se ut som en Playboy-brud" löd rubrikerna på löpet som tapetserades överallt i hela Sverige, sa Charlotte Perrelli då det var hennes dag i årets säsong av Stjärnorna på slottet.

Tittarnas reaktion efter Stjärnorna på slottet

Trots att Charlotte efter sin berättelse fick ett enormt stöd av SVT:s tittare berättar artisten för Hänt att hon tror att sociala medier gjort det lättare för människor att vara elaka mot varandra.

– Det är lätt att kasta ur sig skit och idag med sociala medier, när du sitter med din telefon, är du också lite skyddad. Du kan klanka ner på andra människor utan att någon ser vem du är och sådär, säger Charlotte Perrelli i en intervju med Hänt.

Och trots att Charlotte fick ett enormt stöd efter sin dag på slottet slutade inte de elaka kommentarerna att komma in. Till en bild av Charlotte med en 80-tals inspirerad frisyr skriver hon på Instagram:

”Tack för en ytterligare en fantastisk kväll på Slottet! Tack Shima, du vackra själ för att du släppte in oss..... så starkt!! Grät en skvätt hemma i soffan ikväll..”, varpå en följare kommenterar:

”Har hon stuckit fingrarna i en elkontakt?”.

Charlotte Perrellis ord om hatet

Charlotte Perrelli själv tror heller inte att folk någonsin kommer att sluta döma henne på grund av hennes utseende. I stället menar den folkkära sångerskan att man som offentlig person måste lära sig att slå negativiteten ifrån sig.

– Det är så världen ser ut. Jag tror att man får bara får acceptera att, tyvärr, så får man ta ganska mycket skit om man är kvinna och dessutom inte är speciellt rädd för att sticka ut. Vill man gå sin egen väg och våga göra det så blir du ett lätt byte på något sätt, säger hon i en intervju med Hänt och fortsätter:

– Jag har kommit dit där jag inser att personerna som har ett behov av att kasta skit på andra måste må väldig dåligt själva. De som har det behovet har nog ett större behov av hjälp eller support. Man får helt enkelt försöka ha ett stort hjärta och förstå det.

Nu är Charlotte aktuell med låten Still young som hon tävlar med under deltävling 3 av Melodifestivalen 2021. Inför framträdandet har hon inga förhoppningar om att kritiken mot hennes utseende ska avta – men menar att hon lärt sig leva med den.

– Jag försöker att slå det ifrån mig. Jag känner att det inte riktigt biter på mig längre, säger Charlotte Perrelli.

Och inte heller har Charlotte slutat sticka ut. I intervjun med Hänt berättar hon vad tittarna kan förvänta sig av hennes klänning under lördagens deltävling:

– Jag kommer ha en klänning av Alexandre Vauthier. Den är ganska glittrig men den är kanske inte är sådär schlagerglittrig som man kanske kan tro. Det är lite mer catwalk över den, med stor puffärm och lite asymmetrisk. Jag tycker att den är cool. den passar sammanhanget!

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis fina ord om barnen Angelo, Alessio, Adrian och Alvin

LÄS OCKSÅ: Därför vill inte Charlotte Perrelli prata om ex-maken Nicola Perrelli

FOTO: TT/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN