ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Bert Karlsson ställer in – tackar nej till Melodifestivalen: “Tråkigt”

18 feb, 2023 
Bert Karlsson
Snart vankas det Mello-fest i Lidköping!
Tanken var att Bert Karlsson skulle medverka under förfesten.
Men nu berättar han att han valde bort det.
– Så tråkigt, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon Henrik avslöjar detaljen i kläderna – se klippet härBrand logo
Jon Henrik avslöjar detaljen i kläderna – se klippet här

Bert Karlsson, 77, har varit i musikbranchen och levererat framgångsrika artister som Carola Häggkvist, Kikki Danielsson och Vikingarna, för att nämna några. Den yngre generationen känner nog främst igen honom från Talang där han satt i juryn under flera år.

Han har dessutom haft stora framgångar med superhits i Melodifestivalen där Carolas superhit Främling är en av de som sticker ut allra mest. Så att säga att Bert är kunnig när det kommer till Melodifestivalen vore en underdrift.

Men de senaste åren har varit en besvikelse enligt Bert.

– Det är inga låtar, det är inga melodier. De som hade den största melodin var väl Panetoz, säger Bert till Hänt.

Därför väljer Bert Karlsson bort Melodifestivalen: ”Så tråkigt

Bert menar att Christer Björkman hade en stor inverkan på bidragen under sin tid och han tror att Melodifestivalen aldrig kommer att bli som den var förr.

Annons

– Tävlingen fungerar ju inte längre. De här så kallade experterna är ju kompisar till Christer Björkman. De har ingen koll. Det kommer aldrig bli som förut. Vad man än säger så hade Christer Björkman en stor betydelse. Han gillade det här och såg alltid till att det var tillräckligt många starka melodier, säger Bert.

I helgen är det dags för den tredje deltävlingen och den äger rum i Lidköping – nära där Bert bor. Nu avslöjar han att planen vad att han skulle vara med men efter lite om och men så struntade han i det.

– Jag skulle varit där och gjort en grej men jag struntade i det för jag tycker att det är så tråkigt alltihop, säger Bert och fortsätter:

– Det var en förfest med artister så skulle man göra grejer men det var så dåligt intresse från publiken så jag struntar i det. Det var dåligt förbokat.

Bert Karlsson om sitt stora projekt: ”Hall of fame i Tidan

Istället väljer Bert att lägga allt sitt fokus på det uppdrag han är mitt uppe i nu - nämligen en Hall of fame i Tidan där han kommer ifrån.

Vad lägger du mest tid på nu för tiden?

– Det är Hall of fame i Tidan! Jag är från Tidan, så jag har gått igenom alla kända personer som har betytt något. Det är 40 stycken ungefär. Så gör vi cafékvällar hela tiden med folk som är med i historien, berättar Bert och fortsätter:

– Sen ska alla väggarn prydas med historian på en tapet, där vi väver in hela historien med alla som är från Tidan.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT

Annons