LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Andra dödsfallet på tio dagar – nu skakas brittiska kungafamiljen igen

22 sep, 2022 
Drottning Elizabeth och David Bowes-Lyon
Nu skakas brittiska kungafamiljen om igen efter ännu ett dödsfall.
Bara tio dagar efter att drottning Elizabeth somnade in hände det igen och familjen är i stor sorg.
Läs allt här!
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Brittiska kungahuset förlorade, i början på september, den ikoniska regenten drottning Elizabeth II – en nyhet som kom att skaka om stora delar av världen. Hon blev 96 år gammal och somnade in med sällskap av sin närmsta familj.

I ett pressmeddelande uttryckte kung Charles sin enorma sorg efter den tragiska nyheten att hans mamma hade lämnat oss.

”Min älskade mammas död, hennes kungliga majestät drottningen, är en djup sorg för mig och alla mina familjemedlemmar. Vi sörjer djupt bortgången av en uppskattad suverän och en mycket älskad mor”, säger han och fortsätter:

”Jag vet att hennes bortgång kommer att kännas hårt över hela landet, rikena och samväldet och för hur många människor som helst världen över. Under den här perioden av sorg och förändring ber min familj och jag om respekt och den djupa tillgivenhet som drottningen alltid stod för.”

Annons

Stor begravningsceremoni hölls för drottningen under måndagen

Nyligen hölls den stora begravningen för drottningen i kyrkan Westminister abbey. Över 500 presidenter och regenter var på plats på ceremonin för att hedra Elizabeth.

Även vår egen kung Carl Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, var på plats på begravningen – sanningen är den att de fick sitta på den främsta raden precis intill kistan.

Men nu kommer ytterligare ett sorgligt besked för brittiska kungahuset. De har nämligen drabbats av ännu ett dödsfall och kommer behöva hålla i en till begravning för en familjemedlem.

Ett andra dödsfall i brittiska kungafamiljen – på tio dagar

Medan drottningens död fick hela världens uppmärksamhet är detta mer en tragedi för familjen. Det är nämligen så att drottning Elizabeths syssling John Bowes-Lyon har avlidit vid 80 års ålder. Det rapporterar Svensk dam.

Annons

– John dog fridfullt den 18 september, skriver hans bror David Bowes-Lyon [se bilden högst upp i artikeln reds. anm.].

Det var alltså dagen innan den stora begravningsceremonin för drottning Elizabeth hölls – och endast tio dagar innan drottningens död.

John kommer att begravas i The brompton oratory, en kyrka i London. Begravningen blir i en betydligt mindre skala än den som hölls för drottningen i veckan.

Hovsorgen, det officiella sörjandet efter drottningens släkting, kommer att utlysas efter drottningen sörjts färdigt. Hennes bortgång varar officiellt fram till och med måndag i nästa vecka.

Vilken otroligt tung tid brittiska kungafamiljen går igenom just nu.

Framlidne John Bowes-Lyon och Lily Mahtani Garrard på ett event år 2002.
Framlidne John Bowes-Lyon och Lily Mahtani Garrard på ett event år 2002.

FOTO: Tim Rooke/TT

Annons