LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kollapsar under begravningen – här bärs han ut på bår

19 sep, 2022 
Under måndagen tar hela världen farväl av drottning Elizabeth II och
2 200 personer närvarar under begravningen.
Men under begravningen har det skett oväntade incidenter.
Läs mer här!
Annons
Drottning Elizabeth död – 96 år gammalBrand logo
Drottning Elizabeth död – 96 år gammal

Idag, måndag den 19 september hålls drottning Elizabeth II:s, 96, begravning i Westminster Abbey. På kvällen återförenas hon med sin make igen när kistan sänks ner i det kungliga gravvalvet där prins Philip redan vilar.

Drottningen somnade in torsdagen den 8 september efter 70 år på tronen. Hon blev 96 år gammal.

Under veckan har folket har haft möjligheten att ta farväl av drottningen i Westminster Hall och flera har stått och köat länga för att få ta sitt farväl.

Men det har även skett en hel del incidenter båda innan och under begravningen. Flera händelser har väckt stor uppmärksamhet bland annat så svimmade en vakt och en man greps efter att ha rusat mot kistan.

Kungligheter, ledare och civila har tagit sig till London där över 2000 begravningsgäster har fyllt kyrkan för att ta farväl av drottningen. Hela världen bevakar begravningen och det är fyra miljoner som kollar på händelsen.

Kunglig vakt svimmade – dagar innan begravningen

Det har minst sagt uppstått incidenter innan begravningen. I onsdags hölls en gudstjänst för drottningen i The Hall Room i Westminster Abbey. Tillställningen sändes live men fick avbrytas när en manlig vakt helt plötsligt kollapsade.

Annons

Vakten stod uppe på ett trappsteg som ledde upp till drottningens kista. Han såg ut att ha problem med balansen när han skulle ställa sig på sin vakt och bara sekunder senare föll han och slog ansiktet i stengolvet. Andra vakter sprang då fram till den skadade mannen innan livesändningen avbröts.

Kollapsar under begravningen – bärs ut på bår

Men under drottningens begravning uppstod det ännu mer dramatik. Enligt nyhetssajten Mirror ska en polis ha svimmat utanför kyrkan när han var i tjänst under drottningens begravning. Mannen har förts till sjukhuset och i nuläget är det inte känt vad kollapsen beror på men läget bedöms inte vara allvarligt.

Screenshot Twitter.


FOTO: TV4 play, ROTA, Al Arabiya/Twitter

Annons