LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Prinsen stoppas i sista sekund – får inte närvara på begravningen

19 sep, 2022 
André Färnsveden
Flera av drottning Elizabeths familjemedlemmar är på plats i Westminister Abbey för att ta farväl av henne.
Men alla är inte på plats.
Prins Louis kommer inte att närvara vid ceremonin.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Idag, måndag den 19 september hålls drottning Elizabeth II:s, 96, begravning i Westminster Abbey. Drottningen somnade in torsdagen den 8 september efter 70 år på tronen. Hon blev 96 år gammal.

Under veckan har det varit långa köer då folket har haft möjligheten att ta farväl av drottningen i Westminster Hall och flera händelser har väckt stor uppmärksamhet bland annat svimmade en vakt och en man greps efter att ha rusat mot kistan.

Kungligheter, ledare och civila har tagit sig till London där över 2000 begravningsgäster har börjat fylla den historiska kyrkan där Elizabeth även kröntes 1922.

Kunglig vakt svimmade

I onsdags hölls en gudstjänst för drottningen i The Hall Room i Westminster Abbey. Tillställningen sändes live men fick avbrytas när en man plötsligt kollapsade.

Annons

Han stod uppe på ett trappsteg som ledde upp till drottningens kista. Han såg ut att ha problem med balansen när han skulle ställa sig på sin vakt och bara sekunder senare föll han och slog ansiktet i stengolvet. Andra vakter sprang då fram till den skadade vakten innan livesändningen avbröts.

Man arresterad under ceremonin

En annan händelse som uppmärksammades var när en man valde att bryta mot reglerna. Efter att ha köat i flera timmar tröttnade han och rusade fram och rörde vid kistan vilket var strängt förbjudet.

Händelsen skedde runt 22-tiden på fredagskvällen och mannen arresterades.

Prinsen stoppas från att närvara på begravningen

Elizabeths barnbarn prins William, 40, anlände till begravningen ihop med sin familj men det fanns en familjemedlem som inte fick närvara. Hertiginnan Kate och William anlände nämligen endast med två av deras tre barn. Prins George, 9, och prinsessan Charlotte, 7, sågs anlända medan deras yngsta barn prins Louis, 4, lämnades kvar.

– Prins Louis får inte vara med då han är för liten. Detta är något som Kate och William har beslutat, säger SVT under live-sändingen av drottning Elizabeths begravning.

FOTO: Stephen Lock

Annons