LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Sno stilen: prislappen för prinsessan Sofias skor

29 jul, 2023 
Hanna Bolander
prinsessan sofia
Prinsessan Sofias stil är mycket uppskattad.
Och hennes goda smak kommer ofta till ett högt pris.
Men nu kan du också klä dig som Sofia för bara några hundralappar
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Felicia Bergström avslöjar mötet med prinsessan SofiaBrand logo
Felicia Bergström avslöjar mötet med prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia, 38, är känd för sin goda smak när det kommer till kläder. Hennes stora garderob består av klänningar och dräkter från fina märken.

Hänt har tidigare skrivit om den hisnande prislappen för outfiten som hon bar på ett seminarium om dyslexi som arrangerades av prinsparets stiftelse tidigare i år. Då landade prislappen på 23.000 kronor för hela kalaset.

Men det är inte bara kläder som finns i prinsessans garderob, utan också accessoarer. Bland annat hennes favoritdiadem som hon fått i present av kungen och drottningen. Tiaran har hon bland annat burit på sitt bröllop och nobelfesten. Det uppskattade värdet enligt Jewellery är nästan 40 miljoner kronor.

Så mycket kostar det att klä sig som prinsessan Sofia

Men du behöver inte vara miljonär för att sno prinsessan Sofias stil. På Funkisfestivalen, som är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med intellektuell funktionsnedsättning inom LSS, kunde vi se Sofia skrida in i en vacker rosablommig klänning från det norska märket By Timo.

Annons

Men det var inte klänningen som fångade uppmärksamheten, utan de trendiga platåskorna. Skorna som Sofia bar hör till ovanligheterna i kungliga sammanhang.

Skorna var från det exklusiva märket Gianvito Rossi, vilket brukar kosta mellan 6000 - 10 000 enligt deras hemsida, men i och med att stilen på skorna är på modet finns det gott om kopior att hitta ute i handeln.

Prinsessan Sofias skor

Enligt Damernas Värld kan du sno Sofias stil för bara några hundralappar. Det finns nämligen liknande skor från flera olika märken. Bland annat klädmärket Monki, där de kostar 150 kronor på rea.

Prinsessan Sofia bröt kungafamiljens regel

Sofia visar ofta upp sina olika outfits på sina sociala medier. Men nyligen blev det en stor miss då hon la upp en bild på sin klänning inför ett event. Enligt Svensk Dam finns det flera mer eller mindre oskrivna regler som medlemmar i kungafamiljen måste följa. Hon bröt då mot kungahusets oskrivna regel som säger att kungen och drottningen ska vara de första att visa upp sig om de närvarar i kungliga sammanhang. Misstaget skedde då hon publicerade en bild på sin Instagram innan en tillställning med kungen och drottningen närvarande.

FOTO: TT

Annons