LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Sofia bryter mot kungens regler – det får hon inte göra

28 jul, 2023 
Simon Lundh
Kungen och prinsessan Sofia
Kungafamiljen har en del oskrivna regler.
En av dessa har prinsessan Sofia nu brutit.
Här är regeln som hon bröt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens oväntade möte med David BatraBrand logo
Kungens oväntade möte med David Batra

Kungafamiljen är på semester på Öland där de varav ner och återhämtar sig inför höstens utmaningar.

Till hösten fortsätter kung Carl Gustaf, 77, sitt tåg genom Sverige. Då han firar 2023 med att ha suttit 50 år på tronen. En bedrift i sig. Ingen annan monark i Sverige har suttit lika länge på tronen som vår nuvarande kung. Förutom det jubileumet firades också 500-årsminnet av valet av Gustav Vasa som kung på nationaldagen. Dessutom firar drottning Silvia, 79, sin 80:e födelsedag i slutet av december. Något som absolut när värt att fira med pompa och ståt.

Prinsessan Sofias stora miss – bröt oskriven regel

Alla dessa firanden gör att det gäller att sköta sig och uppträda korrekt om man är en del i kungafamiljen. kanske lite extra just detta året. En sak som prinsessan Sofia, 38, vid ett tillfälle missade.

Enligt Svensk Dam finns det flera mer eller mindre oskrivna regler som det gäller att ha koll på från kungafamiljens sida. Bland annat ska kungen och drottningen visas upp först om de närvarar i kungliga sammanhang. Tidningen menar på att prinsessan Sofia vid ett tillfälle missade detta. Då hon ville visa upp en klänning i sina sociala medier. En bild hon publicerade innan en tillställning med kungen och drottningen närvarande.

Annons

Här är de som behöver följa etikettreglerna i kungafamiljen

Det gäller inte bara prinsessan Sofia, utan även prins Daniel, 49, måste hålla sig till samma regler. Däremot klarar sig prinsessan Madeleines make Chris O´Neill, 49, från att följa dessa regler. Det beror på att Chris inte är en del av kungafamiljen. När han och Madeleine gifte sig 2013 valde Chris att tacka nej till prinstiteln. Något som gör att han idag fortsatt kan driva en egen verksamhet i sitt arbete. Något som inte hade varit tillåtet enligt de oskrivna reglerna om han valt att ta titeln som prins i det svenska kungahuset.

FOTO: Claudio Bresciani/Karin Törnblom/TT

Annons