LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Så mycket kostar prinsessan Sofias outfit – här är dyra prislappen

04 apr, 2023 
Simon Lundh
Prinsessan Sofia
Häromdagen visade prinsessan Sofia upp en outfit.
Nu får vi veta vad prinsessans kläder kostade.
Annons
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I slutet av mars medverkade prinsessan Sofia, 38, och prins Carl Philip, 40, vid ett seminarium om dyslexi som arrangerades i Stockholm av prinsparets gemensamma stiftelse.

Prins Carl Philip om prinsparets stiftelse

Seminariet anordnades på Jernkontoret i Stockholm. Medverkade förutom prinsparet gjorde bland annat riksdagens talman Andréas Norlén.

I ett tal under dagen sa prins Carl Philip enligt Prinsparets stiftelse:

– Vi vet att det finns en stor potential i att låta våra olikheter vara våra styrkor, och att det ska vara den självklara normen. Alla mår bra av att få förutsättningar att vara precis som man är.

Så mycket kostade prinsessans Sofias outfit

Under evenemanget visade prinsessan Sofia en stilren outfit bestående av en rosa blus och en kavaj i samma färg.

Vad kan prinsessans klädsel då ha kostat?

Nu har det kommit fram vad hela outfiten kostade enligt Svensk Dam och prislappen landar på runt 23.000 kronor efter uppgifter från modebloggen UFO No More. Byxdressen är från Hugo Boss och har ett värde på 3.000 kronor, men den riktiga dyrgripen är hennes handväska från Dolce&Gabbana som landar på 18.000 kronor.

Annons

Kavajen och blusen landar på en lite mer blygsam prislapp jämfört med de andra plaggen. Blusen och kavajen kostar inte mer än 1.000 kronor styck, skriver tidningen.

Startade stiftelsen efter giftermålet

Prinsparets stiftelse drog igång i samband med att Carl Philip och Sofia gifte sig 2015 och ett av huvudmålen med stiftelsen är att öka respekten och förståelsen för personer med dyslexi. En diagnos som prins Carl Philip också har.

Under evenemanget pratade även då stiftelsens genreralsektretare Kim Waller mer om seminariets syfte:

– Idag är vår ambition att agera samlande kraft och skapa en miljö där vi tillsammans kan dela med oss av kunskap, inspirera och låta oss inspireras, och viktigast av allt: verka för att lyfta konkreta lösningar om hur vi framåt realiserar en mer inkluderande värld, sa han.

Förutom prinsparet och talmannen Andréas Norlén så fanns även det på plats fler representanter från regeringen i form av skolminister Lotta Edholm och utbildningsutskottets ordförande Fredrik Malm.

FOTO: TT

Annons