LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom prinsessan Sofias diadem – saftiga summan

09 jul, 2023 
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia fick ett bländande diadem av kungen och drottningen inför bröllopet med prins Carl Philip.
Nu avslöjas saftiga prislappen och den är inte nådig.
Annons
Kungens oväntade möte med David BatraBrand logo
Kungens oväntade möte med David Batra

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig 2015 den 13 juni. Den pampiga vigseln genomfördes i i Stockholm och direktsändes av SVT. Prinsessan Sofia strålade från topp till tå och accessoaren som hon hade på sitt huvud glänste extra mycket. Accessoaren som Sofia bar har numera blivit känd som bröllopstiaran.

Prinsessan Sofia med bröllopstiaran.

Kung Carl Gustafs generösa gåva till prinsessan Sofia

Tiaran fick Sofia i present av kung Carl Gustaf och drottning Silvia lagom till det stora bröllopet. Men det är inte bara under det tillfället som Sofia har visat upp den magnifika tiaran. Vid flera tillfällen har Sofia burit den glänsande accessoaren, senast Nobelfirandet.

Prinsessan Sofia på Nobel.

Genom åren har Sofia också bytt ut topparna på tiaran, ibland smaragder och ibland diamanter. Det som är så bra med denna tiara är att den går att förnya enligt Svensk Dam. Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare förklarat det för tidningen.

– Det är helt enkelt tillverkat så att det går att ändra utseendet på.

Så mycket är prinsessan Sofias bröllopstiara värd

Tidningen har även tagit reda på hur mycket diademet är värt och det är minst sagt en saftig summa.

Annons

Enligt sajten Jewellery som tagit på sig att låta experter värdera olika kungliga smycken, bland annat Sofias bröllopstiara.

Och summan är inte nådig. 2021 blev det uppskattade värdet nästan 40 miljoner kronor.

Saftiga prislappen på prinsessan Sofias outfit

Prinsessan Sofias kläder och accessoarer har tidigare väckt uppmärksamhet. Senast i mars då prinsessan medverkade vid ett seminarium om dyslexi som arrangerades i Stockholm av prinsparets gemensamma stiftelse.

Under evenemanget visade prinsessan Sofia en stilren outfit bestående av en rosa blus och en kavaj i samma färg. Hela kalaset för den strålande klädseln landade den med på en saftig summa.

Enligt Svensk Dam och prislappen landade hela outfiten på runt 23.000 kronor efter uppgifter från modebloggen UFO No More. Byxdressen är från Hugo Boss och har ett värde på 3.000 kronor, men den riktiga dyrgripen är hennes handväska från Dolce&Gabbana som landade på 18.000 kronor.

FOTO: TT

Annons