TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Madeleines glädje efter gravidlyckan – väninnan avslöjar

03 maj, 2022 
AvPontus Varg
Prinsessan Madeleine och Sofi Fahrman
Prinsessan Madeleine missade sin pappas födelsedag.
Men redan i sommar har hon all anledning att fira något annat.
Vännen avslöjar gravidlyckan!
Annons
Prinsessan Madeleine & Chris O'Neils kärlekssagaBrand logo
Prinsessan Madeleine & Chris O'Neils kärlekssaga

Valborgsfirandet och kungens födseldag är över. För kung Carl Gustaf var det en speciell 76-årsdag. Det var nämligen första gången på två år som han firades av allmänheten på Yttre borggården. De flesta i kungafamiljen var också på plats, barn och barnbarn – men prinsessan Madeleines familj lyste med sin frånvaro.

– Prinsessan Madeleine kommer tyvärr inte att kunna närvara, men prinsessan gratulerar sin far digitalt och på annat sätt, sa Margareta Thorgren till Expressen inför kungens födelsedag.

Det är inte första gången Madeleine inte dyker upp i samband med familjens födelsedagar och andra högtider.

I påskas valde hon USA och soliga Florida, där hon och familjen också bor.

– Här är det bara på med shorts och t-shirt, på det sättet är det väldigt enkelt, livet är lite enklare när det är ett varmt klimat, sa hon i Mama tidigare.

Annons

Självklart är det inte enkelt för Madeleine att vara borta från den kungliga familjen i Sverige – speciellt under storhelger. Inför påsk berättade hovets informationschef Margareta Thorgren om prinsessans planer inför firandet i Florida.

– Prinsessan Madeleine håller fast vid svenska traditioner som hon vill föra vidare till barnen.

Även om det låter som att Madeleine, Chris O'Neill och barnen hade en underbar påsk tillsammans är såklart längtan till resten av familjen stor. Och att kungaparet och prinsparet har publicerat mysiga bilder från sitt firande lär bara spä på saknaden.

Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine med familj vid prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka 2021.

Första bilden på gravidmagen

Men å andra sidan har Madeleine något helt annat att fira – en härlig gravidlycka. Det är prinsessans nära väninna, moderedaktören Sofi Fahrman, 42, som väntar sitt första gemensamma barn ihop med nyblivna maken Filip Engelbert, 52.

Annons

I april avslöjade prinsessans väninna den glada nyheten med en gravidbild och texten:

"Känner så mycket kärlek och tacksamhet.”

På Ellegalan den 29 april visade sig Sofie och Filip i offentligheten för första gången sedan gravidbeskedet. De fångades också på bild där Sofie syns hålla en hand på sin mage.

Filip Engelbert och Sofi Fahrman
Filip Engelbert och Sofi Fahrman på Ellegalan 2022.

Sofi Fahrman är en av Madeleines närmaste vänner, hon bodde i New York när Madeleine flydde dit efter uppbrottet från Jonas Bergström och fanns där som stöd och tröst.

Sofi och Filip har varit ett par i över fyra år och gifte sig i december i Stockholms Stadshus. Det var också för Hänt som Sofi avslöjade att hon och Filip var ett par.

Filip Engelbert är techmiljardär, en av Sveriges rikaste, och bland annat en av grundarna till sajten Avito, ryska motsvarigheten till Blocket.

Annons

Sofi har sedan förhållandet med Nick Zijlstra även dottern Lily, åtta år.

I sommar kan Madeleine personligen få gratulera Sofi Fahrman och Filip då hon med all säkerhet kommer att flyga hem till Sverige. Den 10 juni fyller prinsessan som bekant 40 år.

– Prinsessan med familj planerar att komma hem i sommar, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

FOTO: TT

Annons