Prinsessan Madeleine släpper barnboken Stella and the secret

Prinsessan Madeleine

TT
Prinsessan Madeleine befinner sig i Florida med familjen och den senaste tiden har de hållit låg profil. Nu har hon gjort sin författardebut och skrivit en barnbok som hon nu hoppas att folk ska läsa tillsammans med sina barn.
”Jag hoppas att ni börjar prata med era barn”, skriver prinsessan.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 38, lever ihop med maken Chris O’Neill, 46, och tillsammans har de barnen Leonore, 6, Nicolas, 5, och Adrienne, 2. De har bott i New York, London och Stockholm, men sedan sommaren 2018 har de slagit sig ned i soliga Miami, i Florida.

Madeleine brinner för barns rättigheter och sedan många år tillbaka är ett av hennes kungliga uppdrag att jobba med organisationen Childhood Foundation. Hon gör det tillsammans med bland andra Drottning Silvia, 76.

LÄS MER: Drottning Silvias sorg i TV4 – dagar efter dödsfallet i familjen

Utöver att vara prinsessa av Sverige, är Madeleine också hertiginna av Hälsingland och Gästrikland. Till skillnad från sina syskon har hon valt att leva ett mer internationellt liv fullt av resor och utlandsboende. Detta har att göra med att maken Chris är en högst verksam affärsman som måste resa mycket i jobbet och bo på olika platser i världen.

Därför syns inte Chris O'Neill i media

Ända sedan Chris O’Neill gifte sig med prinsessan Madeleine har han varit tydlig med att han vill stå vid sidan av det kungliga livet. När de gifte sig tackade han nämligen nej till att bära en prins-titel, han ville förbli ”vanliga” Chris O’Neill.

Dessutom föredrar han rent allmänt att hålla låg profil och han har tidigare sagt i en intervju med tidningen King att det inte på något sätt är en fördel i hans yrke att vara officiell.

– Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke, sa Chris då.

I och med att Chris varken är svensk medborgare eller bär en prinstitel har även deras barn fråntagits sina titlar som kungliga högheter. Även prinsparets barn har fråntagits sina titlar som kungliga högheter, vilket innebär färre plikter och uppdrag. Men de alla tituleras fortfarande som prinsar och prinsessor.

”Våra barn får nu en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv”, skrev prinsessan Madeleine då som var positiv till sin pappas beslut.

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, Prinsessan Madeleine och Herr Chris O'Neill.

Foto: TT

Madeleines viktiga bok om barns rättigheter

Men för Madeleine har de kungliga titlarna inte ändrats och nu är hon högaktuell med hennes första barnbok Stella and the secret.

Boken handlar om en 9-årig flicka som flyttar till Sverige från USA och det är en stor omställning för henne. Där måste hon skaffa nya vänner och gå med på att krama sina släktingar, som för henne är främmande människor. I boken lyfter nu Madeleine vikten av att alla barn ska ha rätten att säga nej till saker de inte känner sig bekväma med.

”Jag hoppas att den här boken inspirerar er till att prata med era barn om saker som kan kännas jobbigt. Ju mer vi pratar med våra barn, desto enklare blir det för dem att berätta om något känns fel.”, skriver prinsessan på Instagram.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: JS / dana press, Pontus Höök/TT, Christine Olsson/TT

LÄS OCKSÅ: Därför vet inte prinsessan Madeleines barn att de är kungligheter

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines nya bild med barnen Leonore, Nicolas och Adrienne

SENASTE NYTT!