Chris O'Neill har inte synts till på flera månader

Chris O'Neill har inte synts till sedan i april. Nu undrar många var Madeleines man tagit vägen.

Han är väl inte den som trivs allra bäst i rampljuset, herr Chris O’Neill, men nu var det ovanligt länge sedan han syntes i offentligheten.

Redan innan han gifte sig med prinsessan Madeleine förkunnade affärsmannen att han inte ville synas så mycket. Han tackade också nej till prinstiteln och tituleras nu istället som Herr Christopher O’Neill.

Därför vill Chris O’Neill inte synas

I en intervju med magasinet King förklarade han varför.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, säger han i intervjun och tillägger:

– Det var mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill.

En annan tydlig markering från Chris O’Neills sida är att han valt att inte ställa upp i det årliga SVT-programmet Året med kungafamiljen. Hovets informationschef Margareta Thorgren har förklarat för Expressen varför.

– Chris är gift med prinsessan Madeleine, men i övrigt vill han vara så privat som möjligt. Han önskar i den bemärkelsen inte vara en officiell person, säger hon till tidningen.

Må så vara, men ibland syns han ändå till. Det är något som inte skett på ett tag. Den senaste bilden på affärsmannen är från 11 april, då prinsessan Madeleine lade upp en påskhälsning på Instagram.

På bilden sitter han tillsammans med sonen prins Nicolas i knäet, och på soffan bredvid sitter prinsesstrion Leonore, Adrienne och Madeleine.

Inställda bröllopsplanerna

En av anledningarna till att han inte synts till sedan dess är coronapandemin som gjort att han och familjen inte kan resa till kungliga tillställningar så som kronprinsessan Victorias födelsedag. Familjen bor ju i utanför Miami i Florida och har inte kunnat resa på samma sätt som tidigare.

Många har nog hoppats kunna se en glimt av prinsessans make senare i år när hans bästa vän Cedric Notz ska gifta sig med sina Andrea Brodin. Men mycket tyder på att det inte kommer bli så. Reserestriktionerna är fortfarande hårda, och enligt Margareta Thorgren finns inget Sverigebesök inplanerat den närmsta tiden.

– Det är inga uppgifter som jag har. Men de har inte varit hemma under sommaren och det är ingen hemresa planerad för dem de närmaste veckorna, säger Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Det verkar alltså dröja ytterligare ett tag tills vi får se herr Chris O’Neill igen.

Bild: TT

SENASTE NYTT!