ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Madeleine plockas bort – kronprinsessan Victoria tar över

16 dec, 2022 
Kronprinsessan och prinsessan
Prinsessan Madeleine skötte granutdelningen med bravur förra året men nu står det klart att kronprinsessan tar över uppdraget.
För Hänt bekräftar hovet anledningen till beslutet.
Annons
Hör Prins Daniels skämt – alla brister ut i skrattBrand logo
Hör Prins Daniels skämt – alla brister ut i skratt

Varje år sker den traditionella granutdelningen på det kungliga slottet i Stockholm. Förra året var det prinsessan Madeleine som tillsammans med familjen bestående av maken Chris O'Neill samt barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne tog emot granarna från Skogshögskolans studentkår inför julfirandet.

Traditionen där studenter överlämnar ett antal granar till slottet har funnits sedan 1960-talet. Kungsgranen har fått sitt namn efter denna tradition, den hette från början nordmannsgran, står skrivet på hovets hemsida.

Därför plockas prinsessan Madeleine bort från uppdraget: ”Olika”

Det publicerades flertal bilder från evenemanget förra året där prinsessan Madeleines barn bjöd på bus och julglädje. Men nu står det klart att prinsessan inte tar sig an uppdraget i år. Istället är det kronprinsessan Victoria och prins Daniel som sköter det officiella uppdraget. I ett meddelande till Hänt bekräftar nu hovet anledningen till varför Madeleine ersätts.

Annons

”Mottagandet av julgranar alterneras mellan Kronprinsessparet, Prinsparet och Prinsessparet”, skriver hovet i ett mail till Hänt.

Även hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar att det är anledningen.

”Olika som tar emot granarna varje år”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Senast kronprinsessfamiljen ansvarade för uppdraget var år 2019, då var prinsessan Estelle bara 7 år gammal och lille prins Oscar, 3.

Därför närvarade inte prinsessan Madeleine under Nobel

Inte nog med att prinsessan Madeleine inte kommer att ta emot granar i år så valde hon att inte dyka upp under Nobel-firandet.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och henens familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, sa då hovet till Svensk dam.

FOTO: TT

Annons