prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine lämnar – nu bekräftar hovet beslutet

PRINSESSAN MADELEINE, CHRIS O NEILL

De senaste veckorna har prinsessan Madeleine varit på plats i Sverige med maken Chris O'Neill och barnen.
Nu kommer hovet med ett nytt besked om deras framtid.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och familjens halloween-looks genom åren
0:40

Efter reklamen: Prinsessan Madeleine och familjens halloween-looks genom åren

(0:40)

Slå på ljud

Det är drygt fyra år sedan prinsessan Madeleine, 40, flyttade till Florida med maken Chris O'Neill, 48, och barnen prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrienne, 4.

Prinsessan Madeleine är väldigt familjär av sig och trots den långa distansen åker hon gärna hem till Sverige när det vankas festligheter och högtider. Under coronapandemin var detta dock ett problem med tanke på restriktionerna.

Kring jul är det alltid fullt upp för kungafamiljen. Dagen före dopparedagen är det drottning Silvia som firar sin födelsedag och i år fick hon äran att fira sin 79-årsdag tillsammans med hela familjen.

Glädjen i kungafamiljen – Madeleine på plats i Sverige

Till familjens stora förtjusning var ju även prinsessan Madeleine och hennes familj hemma i Sverige över Silvias födelsedag och julfirandet. De anlände den 18:e december och även nyårsfirandet gick av stapeln här på hemmaplan.

Drottning Silvia firades enligt tradition på Drottningholms slott och kungen bjöd in till supé som varje år hålls i ett nytt rum på slottet.

Men hur själva nyåret firades är något som hålls privat.

Nyår firar Kungafamiljen privat” skriver Informationsavdelningen Kungl. Hovstaterna till Hänt.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Prinsessan Madeleine lämnar – hovet bekräftar

Men snart är Sverige-äventyret över för denna gång och nu bekräftar hovet att prinsessan Madeleine lämnar.

– Vi går inte ut med exakta tider. Men ja, hon kommer att åka inom en vecka, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Svensk Dam.

Om en vecka är det alltså varmare breddgrader som gäller för prinsess-familjen och nästa gång vi får se dem på svensk mark lär nog dröja. Troligtvis när Sverige börjar blomstra i sommar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN