LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovets nya besked om prinsessan Madeleine – stora hindret

08 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Prinsessan Madeleine & kung Carl Gustaf
Prinsessan Madeleine har inte varit i Sverige sedan pandemins start.
Nu berättar hovets informationschef att prinsessan stoppas från att träffa familjen.
”Går inte”, skriver hon.
Annons
Första bilderna på prinsessan Madeleine och ChrisBrand logo
Första bilderna på prinsessan Madeleine och Chris

Coronapandemin har stoppat många från att träffa sina nära och kära, och världen över sitter många nu och väntar på att allt ska vara över så att man äntligen kan få vara med varandra igen. Men än så länge är läget kritiskt. Allt svårare blir det också för de med familjemedlemmar i andra länder, vilket vår kungafamilj minst sagt har fått känna på de senaste månaderna.

Tillsammans med sin man Chris O’Neill och sina tre barn Nicolas, Leonore och Adrienne bor prinsessan Madeleine i Florida sedan flera år tillbaka. Och då restriktionerna gällande att resa ut och in i USA har varit benhårda, har familjen inte haft samma möjlighet att resa till Sverige och hälsa på familjen som innan. Kungafamiljen blev därför tvungna att önska varandra glad påsk på digitalt vis i år, och efter att de lagt upp sin påskhälsning på Facebook fick den snabb spridning.

I videon ser man kung Carl Gustaf och drottning Silvia sittandes i sitt slott i Stenhammar, medan resten av barnen sitter med sina familjer var för sig.

Annons

– Nu när vi inte har möjlighet att träffas så går det iallafall att göra på det här sätter, säger kungen.

Och kronprinsessan Viktoria passar på att hälsa på sin syster.

– Hej Florida! Madeleine, hur går det i Florida? säger hon, varpå prinsessan Madeleine svarar:

– Vi mår alla bra och kämpar på.

Restriktionerna har varit och är betydligt hårdare i USA än i Sverige, och på paparazzibilder kan man se hur prinsessan och hennes familj inte lämnar huset utan att ha sina ansiktsmasker på sig. Men förutom de nya rutinerna är det fler saker som gör det komplicerat för familjen. I sommar var det nämligen två större händelser för svenska kungafamiljen som familjen inte kunde närvara på. Först och främst var det kronprinsessans födelsedag som varje år firas med offentliga Victoriadagen på Öland. Men förutom det missade de även Chris nära vän Cederic Notz bröllop med kärleken Andrea Brodin.

Prinsessan Madeleine stoppas från att träffa familjen

När coronapandemin drog igång var det ingen som visste hur länge det skulle dröja innan det blev som vanligt igen, och ännu är det ingen som vet. När Hänt därför hör av sig till hovet för att fråga när prinsessan Madeleine och hennes familj får vara på svensk mark igen har de inget svar. Däremot kan Margareta Thorgren, hovets informationschef, berätta att hon just nu inte får komma hit.

”Det beror på hur pandemin utvecklas och hur restriktionerna i respektive land ser ut. Just nu går det inte att resa”, skriver hon.

Prinsessan Madeleine och hennes familj vet med andra ord inte när det kommer kunna få komma till Sverige och träffa sin familj igen, men vi hoppas såklart att det inte kommer dröja allt för länge.

FOTO: TT

Annons