Prins Daniels ärliga svar efter frågan om skilsmässa

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel

Kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel år 2010. I tio år har nu paret varit äkta makar och så här lyder prinsens tankar kring att genomgå skilsmässa.

Prins Daniel var 27 år gammal och arbetade som personlig tränare på ett lyxgym på Östermalm i Stockholm, när han en dag träffade kronprinsessan Victoria. Efter några månader tog Daniel det stora steget och bjöd ut kronprinsessan på en dejt. Paret hann vara ifred och ha sig kärlek för sig själva i nästan två år innan ryktet plötsligt spred sig om att kronprinsessanVictoria och Daniel Westling dejtade.

År 2010 kom den stora dagen då paret sa ja till varandra i Storkyrkan. Det var på alla hjärtans dag, året innan, som Daniel hade gått ner på knä och friat ute på isen utanför Drottningholm.

Bröllopet var det första kronprinsessbröllopet i Sverige. Hela tio år har nu gått sedan dess och idag har de två barn tillsammans, prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4.

Det var på midsommarafton i år som paret firade sin tioåriga bröllopsdag. Hovet firade kronprinsessparet med åtta nya bilder tagna i och utanför Gustav III:s paviljong ute på Haga slott. Att Victoria och Daniel lät sig fotograferas i sitt hem, istället för på Kungliga slottet, är ovanligt och därför var bilderna som publicerades mer personliga än många andra.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prins Daniels egna ord om skilsmässa

För prins Daniel innebar bröllopet att han blev en del av den svenska kungafamiljen och mycket i hans liv skulle komma att ändras. Han har däremot alltid varit tydlig med att det har varit värt det.

Inför bröllopet gjorde Svenska Dagbladet en stor intervju med kronprinsessparet. Under denna kom ett ämne som annars inte brukar diskuteras med kungligheterna på tal – nämligen skilsmässa.

Det var när reportern Karin Thunberg lyfte fram att det dröjde ett tag innan Daniel och Victoria fick gifta sig, på grund av att det tog tid för kungaparet att acceptera Daniel, som han öppnade upp om tankarna kring skilsmässor.

– Jo, men upplever man de bästa åren hittills i sitt liv, får man åtta underbara år med den man älskar, då går tiden inte sakta. Samtidigt ska man kanske ta det lite lugnt innan man bestämmer sig för äktenskap med tanke på att hälften av alla par skiljer sig, sa Daniel till Svenska Dagbladet.

Karin Thunberg svarade då att det kanske inte är så lämpligt ett paret skulle göra det. Varpå Daniel fortsatte.

– Nej, exakt. I den här situationen är det viktigt att man vet; kommer jag att klara av det här? Jag ser inte att jag gjort någon uppoffring som Victoria var inne på. Snarare är det en förmån och ett stort privilegium att få dela livet med en så fantastisk person. Men också att få ansvaret – och äran – att tjäna landet och svenskarna. Vi har behövt den här tiden. Nu är vi redo.

LÄS OCKSÅ: Hovets nya besked om prins Daniels hälsa efter Silvias oro

LÄS OCKSÅ: Victoria och Daniel kritiseras efter bilder från konsert

FOTO: Janerik Henriksson/TT/Anders Wiklund/TT

SENASTE NYTT!