Hovets nya besked om prins Daniels hälsa efter Silvias oro

Prins Daniel i grå kavaj, drottning Silvia i rött
När coronapandemin nådde Sverige uttryckte drottning Silvia stor oro över prins Daniels hälsa, då hans immunförsvar inte är på topp.
Hur mår prinsen idag? Hur står det till med hans hälsa?
Hovet svarar.
Annons

Det har krävts en hel del omställningar runt om i världen i och med den rådande situationen i spridningen av coronaviruset. För att minska dess spridning har Folkhälsomyndigheten gått ut med olika restriktioner och rekommendationer i hopp om att så få som möjligt ska drabbas av covid-19.

Annons

En stor omställning blev det även för svenska kungahuset då kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia isolerade sig på slottet i Stenhammar utanför Flen. Orsaken? De tillhör en riskgrupp med sin höga ålder.

Men inte har kungaparet slutat arbeta för det! Med hjälp av videosamtal ha de kunnat fortsätta med sina plikter, samt hålla kontakt med resten av familjen som befinner sig på olika platser i Sverige och världen.

drottning Silvia och kungen
Drottnings Silvia och kung Carl XVI Gustaf på promenad ute på Öland. FOTO: Jonas Ekströmer/TT
Annons

Drottning Silvias oro för prins Daniel

Genom åren har kungafamiljen haft några allvarliga situationer gällande familjemedlemmar och deras nedsatta immunförsvar. Exempelvis har prins Daniel genomgått en njurtransplantation och prinsessan Christina drabbats av blodcancer. Detta är något som väckt en hel del oro hos drottning Silvia, då coronapandemin kommit så nära och i stor grad.

– Självklart. Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga, har drottnings Silvia tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet. Hon fortsatte dock lite mer lättad och tacksam:

– Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Hovets svar efter ovissheten

Hur står det till med prins Daniel idag egentligen?

Annons

Hänt söker hovet för att se hur han mår, och hur det står till med hälsan idag. Men också hur status just nu är med njursjukdomen och om han fått den vård han behöver. Svaret blev i vanlig ordning enkelt, kort och koncist.

– Prinsen är i toppform, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Så härligt med goda nyheter!

Noga avväganden

För en tid sedan riktades en del kritik mot kronprinsessan Victoria och prins Daniel då de var ute och rörde sig bland folk på olika uppdrag, istället för att hålla sig hemma. Margareta Thorgren klargjorde då att det alltid görs noga avväganden i kronprinsessparets programplanering.

– Det görs noga avväganden i den nya programplaneringen gällande kronprinsessparet. Att följa myndigheternas rekommendationer är överordnat, sa Margareta Thorgren till Hänt i slutet på mars i år.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Patrik Österberg/TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…