TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Beslutet för prinsessan Madeleines jul – nu bekräftar hovet planen

17 dec, 2022 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine är inte alltid med när saker händer för hennes familj i Sverige – då hon är bosatt i USA.
Nu uttalar sig dock hovet om ett beslut som rör just Madeleine.
”Planerar det..”, skriver informationschefen i ett meddelande.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och familjens halloween-looks genom årenBrand logo
Prinsessan Madeleine och familjens halloween-looks genom åren

Snart är det juletider! Det märks inte bara för oss icke kungligheter – utan vår svenska kungafamilj har också fullt upp med diverse julaktiviteter.

Utöver att de förmodligen fixar med julklappar och annat till sina nära och kära så har de även varje år den så kallade granutdelningen på det kungliga slottet i Stockholm.

Vilka som deltar vid aktiviteten har varierat, förra året var det prinsessan Madeleine som tillsammans med maken Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne som var på plats och tog emot granarna.

Händelsen har blivit en tradition och det är studenkåren från Skogshögskolan som deltar. Traditionen där studenter överlämnar ett antal granar till slottet har funnits sedan 1960-talet.

Annons
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas tog emot granar
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas tog emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.Foto: Anders Wiklund / TT

Därför närvarar inte prinsessan Madeleine under granutdelningen i år

Men i år fick vi inte se prinsessan Madeleine bland granarna. Hänt har tidigare skrivit om att det i år istället var kronprinsessan Victoria och prins Daniel som skötte det officiella uppdraget.

I ett meddelande till Hänt bekräftar även hovet anledningen till varför Madeleine ersätts.

”Mottagandet av julgranar alterneras mellan Kronprinsessparet, Prinsparet och Prinsessparet”, skriver hovet i ett mail till Hänt.

Även hovets informationschef Margareta Thorgren intygade i ett meddelande:

”Olika som tar emot granarna varje år”.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog emot året julgranar
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog emot året julgranar av Skogshögskolans studentkår i Umeå på Stockholms slott.Foto: Jonas Ekströmer / TT /

Beslutet för prinsessan Madeleines jul – hovet bekräftar

När Hänt når hovets informationschef bekräftar hon även att prinsessan Madeleine kommer att resa hem till Sverige över jul, som det ser ut just nu.

På frågan om prinsessan med familj kommer hem till jul skriver hovets informationschef:

”Ja, familjen planerar det.”

Så mysigt att familjen får fira jul tillsammans i Sverige!

Annons