LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Madeleine till Sverige utan familjen – nu är det bekräftat

09 maj, 2023 
Prinsessan Madeleine
Det är fastställt att prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige för att fira mamma drottning Silvia.
Men nu är det bekräftat att resten av familjen blir kvar i USA.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Nyligen avslöjades det att prinsessan Madeleine ska anordna en fest på tivolit Gröna Lund i Stockholm, i drottning Silvias ära. Festen, som kommer att ta plats den 10 maj 2023, ska fira startskottet för drottningens 80-årsdag.

Men trots en sådan stor tillställning är det nu bekräftat att Madeleine reser till Sverige ensam – och lämnar resten av familjen hemma i USA.

Prinsessan Madeleine kommer till Sverige – utan familjen

Den exklusiva festen som Madeleine ska anordna sker tillsammans med drottning Silvias World Childhood Foundation. De som är inbjudna behöver betala ett inträde på 7000 kronor, och alla intäkter kommer att gå till välgörenheten.

När Hänt hör av sig till organisationen för att få höra mer om eventet kan de bekräfta att prinsessan Madeleine kommer att resa utan sin familj.

”Prinsessan kommer hem men familjen är kvar i USA.”, skriver Charles Mingo Bennström kommunikationsansvarig på World Childhood Foundation.

Annons

Sedan tidigare bor prinsessan i USA tillsammans med maken Chris O'Neill och deras barn, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Men de får alltså stanna hemma, medans Madeleine närvarar vid festligheterna själv.

Drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Madeleine, prins Carl Philip på 20-årsjubileumet av World Childhood Foundations.
Drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Madeleine, prins Carl Philip på 20-årsjubileumet av World Childhood Foundations.

Prinsessan Madeleines fest för drottning Silvia – på Gröna Lund

Men trots att prinsessan reser ensam har hon inte anordnat festen ensam, utan där har hon fått hjälp av väninnorna Louise ”Lussan” Gottlieb, Katarina ”Katti” von Horn och Lovisa ”Lovis” de Geer.

För Hänt har informationschefen Annika Troselius tidigare bekräftat välgörenhetsevenemanget i ett mail:

”Gröna Lund samarbetar sedan flera år tillbaka med World Childhood Foundation, där vi på olika sätt hjälper till att samla in pengar till deras viktiga arbete för utsatta barn.”, skrev Annika då och fortsatte:

”Det stämmer att Prinsessan Madeleine med vänner arrangerar ett välgörenhetsevenemang på Gröna Lund till förmån för World Childhood Foundation.”

FOTO: Anders Wiklund/TT / Jonas Ekströmer/TT

Annons