hänt exklusivt

Nya beskedet: Prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige redan i vår

Kungaparet och dottern prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige tidigare än planerat.
Detta på grund av en storslagen fest för mamma drottning Silvia.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen
0:35

Efter reklamen: Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

(0:35)

Slå på ljud

Det var tidigare i år nyheten kom att prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige med maken Chris O'Neill och deras barn, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Hovet medgav att flytten sker i augusti – lagom till skolstarten för barnen. Men enligt Svensk Dam kommer prinsessan Madeleine landa i Sverige redan i maj, om mindre än en månad.

Planerar fest för drottning Silvia – anordnas på Gröna Lund

Redan om ett par veckor kommer prinsessan Madeleine hem till Sverige. Det står dock inte klart med vem eller vilka. Anledningen? Hon anordnar en fest på tivolit Gröna Lund i Stockholm, skriver medier som Svensk Dam och Expressen.

Festen kommer äga rum den 10 maj. Däremot anordnas tillställningen inte ensam av prinsessan Madeleine. Till sin hjälp har hon väninnorna Louise ”Lussan” Gottlieb, Katarina ”Katti” von Horn och Lovisa ”Lovis” de Geer.

Svensk Dam har tagit del av prinsessan Madeleines inbjudan där det står följande:

– Denna kväll firar vi startskottet för H.M. Drottningens 80-årsfirande. Det blir en kväll full av uppträdanden och överraskningar.

Hon fortsätter:

– Hoppas ni kan komma och fira med oss! Varmt välkommen till en speciell Childhoodkväll på Gröna Lund.

Det är inte förens i december som drottning Silvia fyller 80 år men redan nu börjar alltså festligheterna.

Drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip Välgörenhetsmiddag med anledning av World Childhood Foundations 20-årsjubileum, 2019.

Drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip under välgörenhetsmiddag med anledning av World Childhood Foundations 20-årsjubileum, 2019.

FOTO: Ola Axman/TT
Prinsessan Madeleines vänninor som anordnar festen. Lovisa de Geer, Katarina von Horn, Louise Lussan Thott (f d Gottlieb).

Vänninorna som anordnar festen med prinsessan Madeleine. Lovisa de Geer, Katarina von Horn, Louise Lussan Thott (f d Gottlieb).

FOTO: Ola Axman/TT

Gästerna måste betala 7000 kronor för att få gå på festen

För att få gå på den exklusiva festen måste de som är bjudna betala 7 000 kronor till drottning Silvias World Childhood Foundation. Alla intäkterna går alltså till drottningens barnrättsorganisation.

I inbjudan som är undertecknat prinsessan Madeleine och henens vänninor framgår det också klädkoden ”sommarfin”.

I ett mejl till Hänt skriver informationschefen Annika Troselius att det stämmer att prinsessan Madeleine anordnar ett välgörenhetsevenemang.

”Gröna Lund samarbetar sedan flera år tillbaka med World Childhood Foundation, där vi på olika sätt hjälper till att samla in pengar till deras viktiga arbete för utsatta barn. Det stämmer att Prinsessan Madeleine med vänner arrangerar ett välgörenhetsevenemang på Gröna Lund till förmån för World Childhood Foundation.”

kungafamiljen på öland

Snart samlas kungafamiljen igen!

FOTO: Magnus Johnsson/TT

Hänt har sökt hovet och Gröna Lunds informationschef Annika Troselius.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN