LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Då flyttar prinsessan Madeleine med familjen – allt vi vet om flytten

11 apr, 2023 
Simon Lundh
Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine och familjen flyttar tillbaka till Sverige.
Här är allt vi vet om flytten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Prinsessan Madeleine, 40, tillsammans med maken Chris O´Neill, 48, och barnen kommer flytta tillbaka till Sverige. I samband med beskedet berättade hovets informationschef om beslutet:

– Ja, det stämmer. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har bestämt sig för att de tillsammans med sina tre barn ska flytta hem till Sverige. De kommer bosätta sig i den våning som prinsessan brukar bo i sedan tidigare som ligger på hovstallet, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren.

Då flyttar prinsessan Madeleine med familj till Sverige

Även om beslutet om flytten redan tagits så har familjen ännu inte flyttat till Sverige. Flytten sker i samband med skolstarten. Så det blir i augusti som familjen återigen flyttar tillbaka Sverige.

Paret har tillsammans de tre barnen prinsessan Leonore 9, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrienne, 5. Anledningen till beslutet att de väljer att flytta hem är för att ge sina barn en svensk uppväxt.

Annons

Där kommer prinsessan Madeleine att bo

Planen är att prinsessan Madeleine med familj ska bo i Hovstallet, som ligger på Östermalm, mitt i centrala Stockholm.

För ett par år sedan gick våningen i Hovstallet från en femrummare till en sjurummare, då ytterligare två rum lades till. Dessutom så bor några av prinsessans närmaste vänner i Sverige.

Förutom att bo i Hovstallet, kommer familjen spendera sina sommarlov på Sollidens Slott och såklart även närvara vid familjemiddagar på Haga och Drottningholm.

Om paret letar efter fler boenden förutom Hovstallet i Sverige för att koppla av, verkar inte vara aktuellt.

”Den information vi har är att prinsessan Madeleine med familj flyttar in i våningen på Hovstallet i Stockholm”, skrev hovet i ett mejl till Hänt då.

Påkostade renoveringar inför prinsessans Madeleines flytt

Prinsessan Madeleine med familjen flyttar in i en pampig lägenhet. Hovstallet har nämligen renoverats vid två tillfällen sedan 2014. Förts renoveringen landade på hisnande 6,8 miljoner kronor. Då bland annat en dyrare spis och ett ökat antal garderober än vad som är vanligt sattes in. Något som Aftonbladet har rapporterat.

Under 2018 och 2019 slogs lägenheten ihop med grannlägenheten, då landande renoveringen på fem miljoner kronor. När nya rum tillkom och lägenheten fräschades upp. Den tänkta renoveringen blev också dubbelt så dyr som man hade räknat med.

Inför sin flytt tillbaka till Sverige i augusti så ligger parets nuvarande lyxvilla ute till försäljning för närmare 80 miljoner svenska kronor.

FOTO: TT

Annons