ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Verkliga orsaken bakom prinsessan Madeleines flytt – hovet om boendet

13 mar, 2023 
Prinsessan Madeleine och chris O'neill
Prinsessan Madeleine med familj flyttar till Sverige.
Men varför vill prinsessan flytta egentligen?
Här är detaljerna som avslöjar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Nyligen slog nyheten ner att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar hem till Sverige med barnen, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Efter flera år utomlands kommer prinsessan nu hem. Men vad kan orsaken bakom flytten vara? Hänt reder ut!

Orsaken bakom prinsessan Madeleines flytt – detaljerna bakom

Det har länge spekulerats om prinsessan Madeleine kommer flytta hem till Sverige. Och i SVT:s Året med kungafamiljen har prinsessan Madeleine berättat att barnen ofta frågar om Sverige.

Annons

– Barnen frågar nästan varje dag: ”när får vi åka till Sverige?”. Vi alla saknar Sverige jättemycket, berättade prinsessan då.

Dessutom besökte prinsessan Madeleine Campus Manilla för ett par år sedan, enligt Svensk Dam. Det är skolan som prinsessan Estelle går på. Möjligtvis för att se om det kunde vara en skola för dottern Leonore.

Planen är att prinsessan Madeleine med familj ska bo i Hovstallet, beläget i hjärtat på Östermalm, mitt i centrala Stockholm.

För ett par år sedan fick Madeleines våning i Hovstallet ytterligare två rum. Det gick från en femrummare till sjurummare. Förmodligen ett tecken på förberedelse till hemflytt?

Dessutom så bor prinsessan Madeleines närmsta vänner i Sverige, bland andra Louise ”Lussan” Thott, Katarina von Horn, Lina Tham von Heidenstam och Charlotte Kreuger Cederlund.

Charlotte är också guddotter till drottning Silvia och gudmor till prinsessan Adrienne. Louise ”Lussan” Thott är gudmor till prinsessan Madeleines äldsta dotter prinsessan Leonore.

Annons

Det är ingen hemlighet att prinsessan Madeleine längtat hem, allra just för att komma närmare väninnorna och familjen. Säkerligen en orsak bakom beslutet efter att ha bott utomlands i hela 13 år.

Prinsessan Madeleine, Katarina von Horn, Louise Thott och drottning Silvia under utdelning av Childhoodpriset, Telias huvudkontor, Solna, 2019.
Prinsessan Madeleine och Louise Thott bodde i London tillsammans.
Annons

Hovets svar om prinsessan Madeleines boende

Prinsessan Madeleine kommer såklart inte bara hålla till i våningen. Sommarlov på Öland och Sollidens Slott väntar. Såklart även familjemiddagar på Haga och Drottningholm.

Men finns det planer på att ha ett till boende förutom våningen i Hovstallet?

När Hänt når hovet får vi svaret att de enbart har information om prinsessans våning i Hovstallet.

”Den information vi har är att prinsessan Madeleine med familj flyttar in i våningen på Hovstallet i Stockholm”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons