prinsessan madeleine

Kraven på prinsessan Madeleine inför flytten till Sverige

prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine flyttar till Sverige!
Men det finns en rad punkter som måste tänkas på – innan familjen stadgar sig i prinsessans hemland.
Speciellt när det handlar om familjens hundar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige
0:28

Efter reklamen: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

(0:28)

Slå på ljud

Det var tidigare i veckan som hovet gick ut med beskedet att prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill kommer att flytta till Sverige med sina barn, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Det har länge spekulerats om familjen återvänder hem till Sverige och efter sommaren i år stadgar de sig i huvudstaden!

Familjen har även husdjur, två hundar med namn Teddy och Oreo. Men vad måste familjen tänka på när de kommer till de fyrbenta vännerna?

Kan stoppas – kravet för djuren inför flytten till Sverige

Ifall man bor utanför EU så är det viktigt att följa riktlinjerna som gäller för att ta in sitt husdjur i Sverige. Faktum är att reglerna för att ta in hundar skiljer sig åt beroende på vilket land du ska ta in hundar ifrån.

Det är framför allt rabiessituationen i landet som styr vilka regler som gäller, står det på Jordbruksverkets hemsida.

Eftersom att prinsessan Madeleine bott utanför EU, i USA, har hon specifika regler att följa för att ta in sina hundar – annars kan de stoppas.

De innefattar bland annat vaccination mot rabies. Först efter 21 dagar efter vaccinationen genomförts får man resa, det kan innebära en eller två sprutor.

Andra saker som hundarna måste ha är id-märkning, veterinärintyg och djurförsäkran. För att veterinären ska kunna fylla i hälsointyget måste prinsessan visa upp just de dokumenten: Intyg om id-märkning, intyg om rabiesvaccinationen och en djurägareförsäkran.

Prins Nicolas, prinsessan Madeleine, prinsessan Adrienne, Christopher O'Neill och prinsessan Leonore på besök i Sverige i samband med prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka i augusti 2021.

FOTO: Erik Simander/TT

Varför flyttar prinsessan Madeleine hem till Sverige?

Som tidigare nämt har det spekulerats ett tag gällande en flytt hem till Sverige för prinsessan Madeleines familj.

Att prinsessan längtat hem är i sig ingen hemlighet, hon har tidigare berättat i SVT:s Året med kungafamiljen att barnen ofta frågar om Sverige och när de ska besöka igen nästa gång.

– Barnen frågar nästan varje dag: ”när får vi åka till Sverige?”. Vi alla saknar Sverige jättemycket, berättade prinsessan då.

För några år sedan byggdes prinsessan Madeleines exklusiva våning om i Hovstallet mitt på Östermalm. Från en femrummare till en sjurummare, redan då ett tecken på hemflytt!

Enligt Svensk Dam besökte dessutom prinsessan Madeleine prinsessan Estelles skola Campus Manilla 2021, skriver Aftonbladet. Möjligtvis för att se ifall det skulle kunna vara en skola för hennes barn.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN