LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför flyttar Madeleine till Sverige egentligen – hovets mörkande

07 mar, 2023 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine flyttar tillsammans med familjen hem till Sverige igen.
Beskedet kommer bara veckor efter kungens hjärtoperation.
Nu bekräftar hovet verkliga anledningen till flytten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Sedan 2018 har Prinsessan Madeleine, 40, tillsammans med maken Chris O'Neill, 48 och deras tre barn bott i Florida, i USA. Men nu kommer den oväntade nyheten att familjen flyttar hem till Sverige.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar hem till Sverige

Parets hem i USA ligger numera ute till försäljning, för 7,65 miljoner dollar – motsvarande ungefär 80 miljoner svenska kronor. Familjen ska istället flytta in i hovstallet.

– Ja, det stämmer. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har bestämt sig för att de tillsammans med sina tre barn ska flytt hem till Sverige. De kommer bosätta sig i den våning som prinsessan brukar bo i sedan tidigare som ligger på hovstallet, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren.

Flytten kommer att ske i augusti 2023, så att familjen är hemma i tid till den svenska skolstarten.

Det är ännu oklart om prinsessan Madeleines barn prinsessan Leonore, 9, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrienne, 4, kommer att gå i skolan tillsammans med hennes syskonbarn eller inte. Både prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7, studerar vid Campus Manilla.

Anledningen bakom prinsessan Madeleines flytt

Den stora frågan nu är varför det kungliga paret valt att flytta hem till Sverige igen. Enligt hovet själva är anledningen bakom parets beslut att barnen ska få en svensk uppväxt.

Annons

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har fattat. De är måna om att barnen får en svensk uppväxt just nu, säger Margareta Thorgren.

Men nyheten om flytten kommer bara några veckor efter avslöjandet om kung Carl XVI Gustafs hjärtoperation.

Hovets mörkande om prinsessan Madeleines flytt

Vid tiden av operationen hörde Hänt av sig till hovet och frågade om prinsessan Madeleine planerar att resa hem till Sverige. Hovet förklarade att ingen hemresa var planerad – åtminstone inte i samband med operationen.

”Prinsessan Madeleine planerar inte resa till Sverige med anledning av Kungens planerade kirurgiska ingrepp.”, skrev Hovet då till Hänt.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Annons