LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Madeleine bytte namn – tog avstånd från familjen

10 feb, 2024 
Linn Seipel
Det är nog inte alltid så lätt att heta Bernadotte i efternamn – det kan prinsessan Madeleine skriva under på...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill har varit gifta sedan 2013. De lever sedan många år tillbaka i Florida, USA, och har tillsammans de tre barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Förra året offentliggjordes dock att prinsessfamiljen bestämt att flytta tillbaka till Sverige. Planen var att flyttlasset skulle gått i augusti, men så blev det aldrig. Hovet meddelade då att de valt att vänta med flytten, hur länge återstår att se.

– Planen är att familjen ska flytta till Sverige, sade hovets informationschef Margareta Thorgren då i en intervju med Expressen. Hon fortsatte förklara:

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har. Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Annons

Prinsessan Madeleine bytte namn – för att slippa uppmärksamheten

Prinsessan Madeleine har tidigare varit öppen med att det är skönt för henne att bo utomlands, där hon inte blir igenkänd på samma sätt som på Sveriges gator. En upplevelse som kan ha hjälp att bidra till det är då hon i 20-årsåldern tävlade i hästhoppning. Något hon verkligen ska ha tyckt om och så småningom blev väldigt duktig i.

För att bemästra idrottsformen blev hon ett tag hästskötare åt tävlingsryttaren Ann Liwing, som senare även blev hennes tränare. I en äldre intervju med DN har Ann beskrivit Madeleine som “en jätteduktig hästtjej som vann en del klasser”.

När detta nådde tidningarna ökade intresset från media att bevaka hennes tävlingar, något som ska ha satt stor press på prinsessan. Enligt Svensk Damtidning ska de ha gjort henne extra nervös, till den grad att hon vid ett flertal tillfällen valde att inte använda sitt riktiga namn i startlistorna. Istället för Bernadotte skrev hon något annat, mer anonymt namn.

Och intresset för hästar går i arv! Hennes äldsta dotter, prinsessan Leonora, har vid flera tillfällen synts följa med mamma Madeleine för att titta på tävlingar. Svensk Damtidning har tidigare publicerat bilder där hon syns hälsa på tävlingshästen Harley Davidson.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons