ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Estelle valdes bort – hovet bekräftar beslutet: ”I år...”

14 dec, 2022 
Kronprinsessan och hennes barn
Kungafamiljen brukar dela med sig av en lucia-bild på prinsessan Estelle och prins Oscar.
Men årets bild lyser med sin frånvaro – vilket hovet nu förklarar anledningen bakom.
Annons
Skansen-Jonas Wahlström om träffarna med kungafamiljenBrand logo
Skansen-Jonas Wahlström om träffarna med kungafamiljen

I många års tid har svenska folket fått en lucia-hälsning från några av kungafamiljens yngsta medlemmar. Det är nämligen kronprinsessparets barn prinsessan Estelle och prins Oscar som brukar lussa på Haga slott, något som brukar publiceras en bild ifrån.

Under flera års tid har det publicerats en härlig hälsning på kronprinsessbarnen iklädda sina lusse-dräkter.

Kronprinsessbarnen valdes bort – hovet bekräftar beslutet

Men under gårdagen dök det aldrig någon bild upp på prinsessan och prinsen. Istället delade kungahuset med sig av ett videoklipp på ett luciatåg med vuxna personer.

När Hänt når Margareta Thorgren, hovets informationschef besvarar hon varför prinsessan och prinsen lyste med sin frånvaro. Hovet tog nämligen ett beslut om att göra en förändring.

Annons

”I år valde vi att lägga ut en film från luciafirandet i Slottskyrkan”, skriver Margareta till Hänt.

Så här såg förra årets lucia-hälsning från kungafamiljen ut:

Tidigare år har även kronprinsparet ibland delat med sig av en lucia-hälsning. År 2020 publicerade de en bild på hela familjen samlad, det kom även att bli den första bilden på prinsessan Sofias växande gravidmage. Vid tidpunkten var hon nämligen gravid med lille Julian.

Osäkerheten inför kungafamiljens julfirande

Kanske kommer det istället någon härlig bild från kungafamiljens julfirande i år. Det återstår att se, men firandet kan däremot blir något annorlunda än tidigare.

Tidigare under hösten bekräftade nämligen hovet att det fanns en viss osäkerhet gällande om prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige denna jul. Om hon och familjen väljer att stanna i USA blir julen historisk annorlunda då prinsessan alltid brukar finnas på plats för en jul med resten av kungafamiljen.

Annons

Prinsessan Madeleine valde att inte heller komma på Nobel-firandet i år utan stannade istället kvar i USA med familjen. Hovet förklarade då att anledningen var att avståndet var för långt för att åka hem för endast festligheterna.

FOTO: TT

Annons