LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför pratar alla om prins Nicolas – 7-åringens första intervju uppmärksammas

29 jun, 2022 
André Färnsveden
Prinsessan Madeleines son, prins Nicolas, invigde nyligen sin doppresent – en lekpark.
Under besöket intervjuades han för första gången och råkade dissa sin pappa i sina svar.
Annons
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåvaBrand logo
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

Prinsessan Madeleine, 40, bor i Florida tillsammans med sin make Herr Christopher O'Neill, 48, och deras tre gemensamma barn, prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrienne, 4. Det är vanligt att familjen flyger till Sverige, särklit när det finns något, eller någon, att fira. Den här gången var det Nicolas som skulle fira sin sjuårs-dag med den svenska släkten. Men det svenska folket fick sig en chock när Madeleine landade i Sverige – utan sin man eller son.

Det väcktes misstankar och rykten började flöda kring varför de två familjemedlemmarna inte följde med. Men hovets informationschef Margareta Thorgren, berättade orsaken bakom frånvaron till Expressen.

Prins Nicolas hade ont i öronen och då är det inte lämpligt att flyga. Därför kommer pappa Chris O'Neill med sonen på fredag.”, skrev hon.

Annons

Madeleines ovanliga beslutet för Nicolas – medans han är kvar i Florida

Det har tidigare blivit lite av en tradition för Madeleine att publicera en bild på sina barn under födelsedagarna. Men den här gången gjorde Madeleine något helt annat. Hon publicerade istället bilder på andra barn, under ett kalas med Min stora dag.

”Tillsammans med Min Stora Dag fick jag igår träffa åtta barn på ett sommarkalas på Hovstallet. Det blev en härlig stund som jag hoppas fyllde på med extra kraft och glädje!”, skrev prinsessan på sin Instagram.

Men en bild på sonen kom till slut. Några dagar efter födelsedagen publicerade hon en bild på Nikolas, när de äntligen var återförenade.

Idag firade vi vår kära Nicolas som precis fyllt 7! Jag är glad över att vi alla är tillsammans igen”, skrev Madeleine intill bilden.

Prins Nicolas första intervju – det sa han

När Nicolas väl kom fram till Sverige besökte familjen parken som sonen fick i doppresent. Under besöket i prinsens egna hertigdöme lyckades Sveriges Radio få en intervju med familjen. Efter att ha pratat med Madeleine passade de på att ställa en fråga till prins Nicolas, som Svensk Dam tidigare rapporterat om. De frågar honom vad som har varit det bästa med födelsedagen.

– Allt, allt!, svarar han.

Sen får han frågan om vem som är roligast att leka i parken med, då väljer han mamman Madeleine framför pappa Chris.

– Vem är roligast att leka i parken med? Är det mamma?

– Ja, svarar Nicolas.

FOTO: TT/ Karin Törnblom, TT/ Patrick Trägårdh

Annons