Hovet avslöjar kungafamiljens privata midsommarfirande

Kungafamiljen
Exklusivt

Under fredagen är det dags för allas favorithögtid – nämligen midsommar.
Några som firar lika storslaget varje år är vår kära kungafamilj.
Nu avslöjar hovet kungligheternas midsommarplaner!
0:30

Efter reklamen: Kungens miss "Glad midsommar"

(0:30)

Nu är det åter igen dags att plocka fram den härliga midsommarkransen och den ståtliga midsommarstången och några som brukar fira högtiden storslaget varje år är vår kära kungafamilj. Kungen Carl XVI Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, tar nämligen alltid sitt pick och pack lagom till midsommar ner till Solliden på Öland och firar dagen traditionsenligt.

I år är den stora nyheten att till och med prinsessan Madeleine, 40, är hemma på svensk mark igen över midsommar. Med sig har hon sin finansman Chris O 'Neill och deras tre barn prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrinenne, 4. Men något som fortfarande är oklart är hur prinsessan med familj firar midsommar i år.

Prinsessan

Prinsessan Madeleine med sonen prins Nicolas!

FOTO: Patrick Trägårdh/TT

Kronprinsessan gör annat än bara firande

Men det är inte bara firande som kungafamiljen behöver stå i, ibland har dem haft jobbuppdrag inbokade på självaste midsommarafton. I fjol hade kronprinsessan Victoria, 44, en minst sagt full kalender under högtidsdagen. Hon var nämligen inbokad på ett digitalt-möte med Förenta Nationerna, FN. Men hovet hade hittat på en lösning, så kronprinsessan kunde fira högtidsdagen med pompa och ståt ändå.

– Kronprinsessan medverkar inte direkt. Talet är förinspelat, sade Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till Svensk Dam.

Vad skönt för kronprinsessan att hon slapp och kunde vara med och dansa runt midsommarstången istället!

Prinsessan Madeleine med sonen prins Nicolas!

Prinsessan Madeleine med sonen prins Nicolas och Chris!

FOTO: Patrick Trägårdh/TT

Hovet avslöjar Kungafamiljens privata midsommarfirande

Enligt traditionerna på Solliden så hör det till att binda midsommarkransar med vackra och färgglada blommor. Sedan att resa det viktigaste utav allt – nämligen midsommarstången. Där hela kungafamiljen samlas och dansar små grodorna samt andra traditionella midsommardanser.

Men hur firade kungafamiljen förra året? Jo det är nämligen ingen som vet eftersom förra årets firande var hemligstämplat. Johan Tegel vid hovets informationsavdelning bekräftade för Svensk dam att kungafamiljen skulle fira midsommar privat.

I år är det inget annorlunda jämfört med i fjol. Margareta Thorgren, hovets informationchef, berättar för Hänt hur kungafamiljen kommer fira iår.

– Familjen kommer fira privat midsommar, säger hon.

Då får vi på Hänt önska kungafamiljen en glad midsommar och förhoppningsvis kan mormor och farmor Silvia dansa ringlekar i år med alla barnbarnen!

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Patrick Trägårdh/TT

SENASTE NYTT!