Därför uteslöts prinsessan Madeleine helt: ”Tillhör inte...”

Prinsessan Madeleine Kungafamiljen

Nyligen firade vi vår kära prinsessa Madeleine som fyllde 40 år.
Men i ett avsnitt av Nyhetsmorgon avslöjades en stor hemlighet om prinsessans plats vid kungahuset.
0:22

Efter reklamen: Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

(0:22)

Slå på ljud

Den svenska prinsessan Madeleine, 40, har länge bott på andra sidan Atlanten. Tillsammans med sin make Chris O'Neill, 47, och deras tre gemensamma barn prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrinenne, 4.

Nyligen kunde vi fira prinsessans födelsedag med pompa och ståt. Den 10 juni 2022 fyllde nämligen Madeleine 40 år. Men hur firade hon sin stora dag egentligen?

– Prinsessan Madeleine är inte i Sverige. Hon kommer att fira sin födelsedag i USA, sade Margareta Thorgren, Hovets informationchef, till Svensk Dam.

Något som också bekräftades av hovet till Hänt var att prinsessan Madeleine skulle gratuleras digitalt av kungafamiljen.

Varför kungafamiljen inte var med på den stora dagen

Varför prinsessan inte åkte till Sverige på sin stora dag är fortfarande oklart. Men prinsessan har ett inplanerat Sverigebesök i slutet av juni och då kommer hon firas av närmsta familjen meddelade informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Men kungafamiljen satt verkligen inte och rullade tummarna under den stora dagen. Kungaparet, kronprinsessan Victoria, 44, och prins Carl Philip, 43, hade alla viktiga kungliga åtaganden under Madeleines födelsedag.

Victoria bland annat ute och reste och besökte svenska forskningsfartyg.

För att uppmärksamma havsmiljöforskning besökte Kronprinsessan igår tre svenska forskningsfartyg vid arrangemanget Öppet fartyg. Den 9-11 juni står fartygen R/V Svea, R/V Skagerak och S/V Ocean Surveyor ankrade utanför Fotografiska vid Stadsgårdshamnen i Stockholm. Under dagarna får speciellt inbjudna gäster, forskare, beslutsfattare och allmänhet som bokat plats besöka fartygen. Kronprinsessan fick vid besöket information om fartygsbaserad forskning och miljöövervakning”, skrev kungahuset då på sin Instagram.

Prinsessan Madeleine & Chris O'Neils kärlekssaga

Se klippet här!

Avslöjar hemligheten varför Madeleine saknas

I samband med prinsessans stora dag så uppmärksammades hennes 40-års dag i olika medier landet över. Under morgonens-avsnitt av Nyhetsmorgon så var prinsessan på agendan. I en intervju med Johan T Lindwall, 50, chefredaktör för Svensk Damtidning, berättar Johan om den stora anledningen om varför prinsessan saknas från en stor del av kungahuset – nämligen apanagen.

– Idag har prinsessan dragit sig tillbaka väldigt mycket, framför allt så gjorde kungen klart förra året när han stipulerade om hela kungahuset. Så gjorde han klart att att framför allt kronprinsessan med familj och kungaparet ska representera kungahuset när det gäller apanage. Där tillhör inte Madeleine och Chris O'Neill eller deras barn längre.

Han fortsätter:

– Det tror jag man gjorde bara för att undvika kritik. Att man inte vill att Madeleine ska få kritik att hon inte jobbar i samma utsträckning som hennes storasyster Victoria och för att hon bor i USA och är verkligen i det tysta, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!