Prins Daniels stora utseendeförändring – efter oron

Prins Oscar och Prins Daniel

TT
Prins Daniel har fått mycket beröm för att passa in i kungafamiljen med sitt välkammade hår och prydliga kostymer.
Men nu efter oron om corona har något hänt och han har plötsligt bytt look!
Slå på ljud

Prins Daniel, 47, har sina rötter i den lilla staden Ockelbo, utanför Gävle. Där var han personlig tränare på egna gymkedjan Balance training. Men sedan han träffade kronprinsessan Victoria, 43, har han bara återvänt hem på kortare besök.

Det har gått 19 år sedan Daniel träffade sin kronprinsessa och de senaste tio åren har han kunnat titulera sig som prins. Tiden som gått har tagit honom en bra bit från de avspända kepsarna och tjocktröjorna som vi såg honom i på den tiden han bara var kunglig pojkvän och personlig tränare.

Det har faktiskt tagit honom så långt att han alltid får höga kungliga stilpoäng på herrsidan och han har kammat hem flera utmärkelser för sin välklädda stil. Bland annat har stilgurun Fredrik af Klercker korat honom till Sveriges bäst klädda man.

Prins Daniel har bra klädstil

Under sin tid som prins har han dock inte förändrat sitt utseende speciellt mycket. Prins Daniel kommer nämligen alltid välklädd i kostym och slips till de kungliga tillställningarna och det kortklippta håret är alltid prydligt tillrättalagt med vax. Men vad han möjligen byter ut då och då är glasögonen.

De runda designer-glasögonen är något som han ofta förknippas med. Men han är inte ensam om den stilen på glasögon, han har nämligen tidigare jämförts med Kristdemokraternas förre partiledare Göran Hägglund.

LÄS MER: Följarnas frågor efter prinsessan Madeleines nya bild

När de klär sig på liknande sätt kan de vara väldigt lika. Under en middagsbjudning på svenska residenset var det faktiskt en gäst som förväxlade Göran och Daniel under hela kvällen.

Att Daniel är lik Göran Hägglund är något som Victoria sedan dess haft väldigt roligt åt och skämtat om.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Adventsbilderna hintar om Daniels nya stil

I helgen firade kronprinsessparet första advent hemma på Haga slott. Prinsessan Estelle och Prins Oscar var på plats och njöt av den trevliga julstämningen vid öppna spisen.

Efter att prinsparet drabbades av corona har man varit orolig över att resterande medlemmar i kungafamiljen också skulle ha smittats. Speciellt Daniel, då han tillhör en riskgrupp. Men när kungahuset delade med sig av bilderna från firandet kunde man se att prins Daniels mår bra men han har gjort en oväntad utseendeförändring.

Kronprinsessparet och barnen firar advent på Haga.

Foto: TT

På de nya adventsbilderna sitter Daniel med pepparkaksgubben Oscar i famnen. Hans annars propra och kungliga stil har nu bytts ut mot en lite mer avslappnad look. Det finns nämligen varken en skjorta, kavaj eller slips i sikte. Det är bara skönt adventsmys för prins Daniel i mossgrön tweedkavaj och avspänd tröja. Under tröjan anas en rutig skjorta.

FOTO: Kungl.Hovstaterna/TT, Jonas Ekströmer/TT

LÄS OCKSÅ: Prins Daniels mamma Ewa Westling uppmanas bli mer försiktig

LÄS OCKSÅ: Prins Daniel har visat coronasymptom – är i riskgrupp

SENASTE NYTT!