Prins Daniels mamma Ewa Westling uppmanas bli mer försiktig

Ewa Westling och prins Daniel

Prins Daniel har sina rötter i lilla Ockelbo. Hans föräldrar Ewa och Olle Westling bor kvar där.
Nu kommer oroväckande nyheter som gör att de har anledning att börja vara mer försiktiga.

Prins Daniel är uppvuxen i Ockelbo, en ort med bara 2 700 invånare. Där bor hans familj kvar, bland andra mamma Ewa och pappa Olle Westling. Han och kronprinsessan Victoria har varit där flera gånger och hälsat på och de ska ha en god relation med prinsens föräldrar.

Men nu under coronapandemin har de kungliga besöken till föräldrarna i Ockelbo blivit allt färre. Trots att kungafamiljen har föregått med gott exempel sedan pandemins start och varit tydliga med att de respekterar och följer Folkhälsomyndighetens restriktioner, verkar viruset ändå kunna slå till.

Det var när kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle åka till Västmanland för ett besök som många blev oroliga. Kronprinsessparet skulle visa sitt stöd för länet och fokusera på de utmaningar och ansträngningar som de stött på under coronakrisen.

Prins Daniels oroväckande förkylningssymptom

Men när Victoria anlände ensam förstod folk att det var något som inte stod rätt till med Prins Daniel.

– Tyvärr är inte Daniel med mig idag, han är lite förkyld och är hemma i dessa tider, sa Victoria då till VLT.

Precis som sina föräldrar tillhör även prins Daniel en riskgrupp, då han genomgick en njurtransplantation för elva år sedan. Prinsen tog då ett coronatest, men lyckligtvis visade det sig vara negativt.

Prins Daniels föräldrar bor i en faluröd villa på Smältvägen i Ockelbo och båda är pensionärer. Olle är tidigare chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun och hustrun Ewa var posttjänsteman i Gävle.

Stockholm och andra större städer i Sverige är de som drabbats hårdast av coronakrisen. Men nu när nyheten om att smittan har spridit sig till 17 av landets 21 län har flera äldre anledning att bli mer försiktiga.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prins Daniel

Prins Daniel följer restriktioner. FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Prins Daniels föräldrar bör vara försiktiga

Eftersom Ewa och Olle Westling tillhör en riskgrupp så ser de självklart till att ligga lågt nu under pandemin. Ända sedan coronakrisen drog igång har de uppmanats att vara extra försiktiga, men det är inte förrän nu som de faktiskt borde börja ta restriktionerna på fullaste allvar.

Ockelbo ligger i Gävleborgs län och där har fallen nu ökat drastiskt. I länet har både andelen misstänkt smittade och andelen positiva prov ökat. Det här innebär att utvecklingen alltså går åt helt fel håll för Ewa Westling och de andra boende i länet.

Än så länge är smittan i prins Daniels föräldrars län under kontroll och regionen har tillräcklig tillgång på utrustning och förbereder sig nu för ökat behov.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Prins Daniels stora gest för Ockelbo – hemliga miljonuppgörelsen

LÄS MER: Hovets nya besked om prins Daniels hälsa efter Silvias oro

SENASTE NYTT!