Prins Christian ska gå på skandalomsusade internatskolan

04 maj, 2021 
Prins Christian och prinsessan Mary
Danska kungahuset är lika populärt i Sverige som i Danmark. Efter turbulenta tiden med prins Joachim sjukdomsbesvär kommer nu ett nytt beslut för prins Christian som ska börja på en skandalskola.
– Vi stöttar hans val av gymnasium, säger Christians mamma, kronprinsessan Mary, enligt Kvällsposten.
Annons
5 charmiga ögonblick med prinsessan Estelle
5 charmiga ögonblick med prinsessan Estelle

Det danska kungahuset är mycket omtyckt i både Danmark och Sverige. Självaste drottning Margrethe har suttit på tronen ända sedan 1972 och bor på Amalienborg i Köpenhamn. Under de senaste åren har familjen fått flera nya familjemedlemmar, dessutom har kungahuset också haft oroligheter över danska prins Joachim, som under förra året blev akut förd till sjukhus.

Prins Joachims sjukdomsbesvär – därför åkte han akut till sjukhus

Det var i slutet av juli förra året som de hemska nyheterna kom att prins Joachim hade blivit akut förd till sjukhus. En stor oro spred sig över Europa och inte minst i Danmark.

Det som sjukvårdspersonalen till en början trodde kunde tas i det lokala sjukhuset visade sig vara mycket allvarligare än så, och prinsen blev snabbt flyttad till ett större sjukhus för omvårdnad.

Anledningen till prinsens akuta vård var för att han plötsligt ska ha fallit ihop från ingenstans. Anledningen till fallet kom senare att bero på en omfattande blodpropp i hjärnan, vilket Hänt rapporterat om tidigare.

Annons

Kronprins Frederiks son prins Christian ska börja på skandalskola

Kronprins Frederik är gift med kronprinsessan Mary, han är pappa till prins Christian, prinsessan Isabella, prins Vincent och prinsessan Josephine.

Prins Christian som idag är 15 år ska snart övergå till gymnasieskolan. I höst börjar han nämligen på omstridda Herlufsholms internatskola. Skolan beskrivs som en lyxskola med uniformer och ”ett eget språk”, enligt Expressen.

Dessutom har det cirkulerats om att det ska föregå mobbning på den välkända skolan. Trots rykten om detta och att skolan dessutom har skakats av våldsdåd tycker prins Christians mamma kronprinsessan Mary att skolan är ett bra val.

– Vi stöttar hans val av gymnasium, säger Christians mamma, kronprinsessan Mary, enligt Kvällsposten.

På bilden syns prins Christian då kungahuset avslöjade att han kommer att börja på Herlufsholms internatskola till hösten.

Skolan som Christian beräknas att börja på har blivit väl omskriven genom åren, den bildades redan 1565 och många har vittnat om tiden på internatskolan som jobbig enligt tidningen Her & Nu, likt skolans kamratuppfostran som fått stora konsekvenser för elever i resten av deras liv.

Annons

Mary och Frederik betalar hela 625 000 för att Christian ska få gå på skolan. Förutom att tidigare elever har vittnat om kontroversiella händelser så ska skolans kultur vara präglad av pennalism. Likt där äldre elever med lärarnas godkännande, straffat yngre elever på olika vis, enligt Expressen.

FOTO: Ida Guldbæk Arentsen/ UK / dana press

Annons