TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias hund hittad efter att ha rymt

28 nov, 2021 
https://image.hant.se/image-7655263?imageId=7655263&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=87.5&x=0&y=0
Johanna Alm
prinsessan Sofia & prins Carl Philip
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lever ett relativt stilla familjeliv trots att de är en del av den svenska kungafamiljen.
Men deras hund Siri verkar ha ett desto äventyrligare liv – nu har han varit på rymmen igen för att återigen bli hittad.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssagaBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har varit äkta makar i hela sex år men träffades redan 2010. Förutom att vara prins och prinsessa så lever de ett stillsamt familjeliv tillsammans med deras tre gemensamma söner prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian.

Familjen har även hunden Siri som har en förmåga att rymma ifrån kungaparet – och nu har det hänt igen.

Så skiljer sig prinsessan Sofias liv jämfört med drottning Silvias

Carl Philip och Sofia har tre söner ihop varav den förstfödde sonen föddes 2016. Alltså bara ett år efter prinsessan Sofia och prins Carl Philips bröllop. Mellanbarnet, prins Gabriel, föddes ett år senare medan yngste sonen prins Julian föddes tidigare i år.

Efter att deras yngste son Julian föddes har Sofia spenderat sin mammaledighet utanför rampljuset medan Carl Philip har åkt ut på jobb på egen hand.

Att prinsessan valt att stanna hemma med barnen är något som skiljer sig från hur drottning Silvia tidigare levt.

Annons

När kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip var små så var det de kungliga barnsköterskorna som hade en helt avgörande roll, enligt Svensk Damtidning. De såg då efter barnen och underlättade för kungaparet i vardagen så att de fortfarande kunde jobba trots småbarn.

Vissa middagar var även obligatoriska för kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, vilket kunde leda till att de var ifrån barnen flera gånger i veckan. Idag ser det annorlunda ut och prinsessan Sofias mammaledighet verkar ha varit välbehövlig.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias hund var på rymmen

Kungaparet skaffade hunden Siri långt innan de fick sina barn.

Siri är en borderterrier som ofta ger sig ut på egna äventyr, men på ett eller annat sätt alltid finner vägen tillbaka till sina ägare.

I veckan var Siri på rymmen ytterligare en gång och det var då 20-åriga Angelina och hennes sin vän hittade Siri under en promenad på Djurgården.

Annons

För Expressen berättar Angelina att hunden var väldigt lugn och verkade känna sig hemma i området. Det stod ett telefonnummer på hundens halsband men det var ingen som svarade när hon och hennes vän ringde.

Men då prinsparet bor i närheten misstänkte vännen att det kanske var deras hund trotsa allt, och tillsammans gick de dit för att knacka på och fråga.

Det visade sig att det var prinsparets hund och Carl Philip kom själv till dörren för att tacka vännerna för att de fört hunden tillbaka till sitt hem.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Henrik Montgomey/TT

Annons