TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Så mycket kostade renoveringen av Estelles lekstuga – lyxgåvan

23 nov, 2021 
Mikael Einarsson
Kronprinsessparet och Estelle
Kronprinsessan Victoria och Daniel har sedan flytten till Haga slott 2010 genomfört en rad förändringar.
Bland annat har paret låtit renovera lekstugan.
Så mycket kostade det!
Annons
5 charmiga ögonblick med prinsessan EstelleBrand logo
5 charmiga ögonblick med prinsessan Estelle

Sedan i somras kan kronprinsessan Victoria och prins Daniel stoltsera med att vara ägare till en helt ny lyxvilla i Sollidens vackra slottsområde.

Huset, som ligger ett stenkast ifrån Kalmarsund, är på 328 kvadratmeter och är byggt i modern stil, med stora fönster från golv till tak, tre eldstäder och vackra golv i slipad kalksten.

Priset på lyxvillan: Tio miljoner kronor

Slutnotan för bygget landade på dryga tio miljoner kronor. Det finns dock detaljer som kan ha kostat lite extra, till exempel poolen.

– Jag är glad över att vår blivande statschef bygger en byggnad som denna, mer lågmäld än vad den skulle behöva vara. Jag skulle ha gissat på vem beställaren var hade jag gissat på en diskret person med goda resurser utan ha något behov av att visa det, sade Rasmus Wærn, arkitekt på Wingårdh Arkitektkontor, till Svensk Dam.

Hösten 2010 flyttade kronprinsessan Victoria och prins Daniel in på Haga slott. Innan kronprinsessparet flyttade in rustades fastigheten upp för 46 miljoner kronor. Även efter inflyttningen har slottet uppgraderats med olika saker, bland annat solcellspaneler på ekonomibyggnaden.

Annons

Även lekstugan som kronprinsessans fastrar, Hagasessorna, lekte på under 1940-talet, och som står på tomten, har fått sig sig en rejäl ansiktslyftning, då den stått orörd sedan mitten av 1900-talet och fått rötskador.

Kronprinsessan Victoria och Daniels lyxgåva till Estelle

Under en månads tid arbetade målare och byggnadsarbetare med att rusta upp lekstugan 2016. Prislappen landade till slut på 117 000 tusen kronor, som Statens fastighetsverk, SFV, stod för.

– Lekstugan är skyddad som statligt byggnadsminne och omnämns särskilt i vårdprogrammet och därför krävs också extra omsorg som en vanlig lekstuga kanske inte får, säger Åsa Carlberg, pressekreterare på Statens Fastighetsverk till Svensk Damtidning.

Vilken lyx för kronprinsessans barn, prinsessan Estelle och prins Oscar!

FOTO: TT

Annons