LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Nya bilderna på prinsessan Estelle på 9-årsdagen

23 feb, 2021 
Kungafamiljen blir lätt bedömda, oavsett vad de väljer att göra.
Men nu verkar följarna ha släppt en sak som de kritiserat i månader.
Annons
5 charmiga ögonblick med prinsessan EstelleBrand logo
5 charmiga ögonblick med prinsessan Estelle

Det var i maj som kungafamiljen publicerade bilder på den lilla valpen Rio på sin Instagram. Hunden hade dock flyttat in till familjen i slutet av april.

Rio är en cavapoo – en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Just denna detalj har skapat en hel del delade meningar bland folket – då vissa tycker det är fel att köpa en blandras.

På kungafamiljens Instagram har vissa följare rasat efter valet av hund:

”Så tråkigt att prinsessan stödjer blandrasavel, något som Svenska kennelklubben arbetat i många år för att motarbeta.”

Vissa följare kan inte alls förstå hur den offentliga familjen kunde välja en cavapoo. Det borde ha varit en rashund, anser kritikerna.

”Varför köpte du inte en renrasig pudel, Viktoria?”, frågar en.

Kritiken mot Svenska Kennelklubben

Det gick till och med så långt att vissa kommenterade att kung Carl Gustav inte längre ska få behålla titeln som Svenska Kennelklubbens högste beskyddare.

Annons

Men detta tyckte dock Svenska Kennelklubbens ledning att det var att driva ärendet för långt.

– Jag kan säga att vi i Svenska Kennelklubben reagerar negativt på de här kommentarerna. Kungen är Svenska Kennelklubbens överbeskyddare, han har ju inte gjort det här, sa klubbens presstalesperson Hans Rosenberg till Aftonbladet.

Han berättade då att han skrivit brev till kronprinsessan och gratulerat till den nye familjemedlemmen.

– Samtidigt förstår jag att man blir upprörd. Den här familjen är ju en synlig familj och många kanske tar efter och köper en cavapoo. Vi erbjöd kronprinsessparet, i samband med giftermålet, en hund. Men vi fick då veta att det inte var aktuellt. Vi uppfattade att det var en allergi i familjen. Det är många som tror att cavapoo är allergifri, men det finns inga sådana raser.

Nya bilder hyllas

Den 23 februari blev Estelle 9 år gammal. Dagen till ära publicerades det nya bilder på prinsessan och hennes bror prins Oscar.

Annons

Bilderna fotograferades hemma i stora vardagsrummet på Haga slott. På bilderna sitter Estelle och Oscar tätt ihop – med lilla Rio i knät.

Men nu verkar följarna ha släppt agget om att han är en blandras och istället verkar de bara tycka att vovven är väldigt söt. Till bilderna strömmar hyllningarna in:

”Grattis! Så fina”, skriver en.

FOTO: Kungliga hovstaterna/TT

Annons