LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Misstankarna om Madeleines nya hus i Sverige – detaljerna som avgör

29 feb, 2024 
madeleine med familj
Vem passar att bo i en 59 miljoner kronors villa?
Prinsessan Madeleine såklart!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ahmed Berhan på väg att lämna studion – avskyr populära bakverketBrand logo
Ahmed Berhan på väg att lämna studion – avskyr populära bakverket

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har beslutat sig för att flytta till Sverige med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Beslutet kommer efter att familjen bott i flera år i Florida.

”Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige”, skrev hovet när nyheten kom.

Men var ska familjen bo? Nu har det kommit nya uppgifter!

Prinsessan Madeleine har ögonen på exklusiva villan – värd 59 miljoner

Svensk dam har fått in flera uppgifter på att Madeleine och Chris har sitt sikte inställt på en exklusiv villa som ligger bara några minuter från Stureplan i Stockholms innerstad. Det hela rör sig om Villa Loviseberg som ligger i Ulriksdals slottspark!

Annons

I över 40 år bodde kung Carl Gustaf och drottning Silvias nära vänner Hans Eric och Eva Benita Brodin i huset, men det såldes 2021 till Statens Fastighetsverk för 59 miljoner kronor.

Eva Benita "Putzi" Brodin och Hans Eric Brodin. FOTO: Karin Törnblom / IBL

Tänkt som evakueringsbostad till statsministern

Villan står idag tom, och det har den gjort sedan 2021. Anledningen? Jo villan köptes av Statens fastighetsverk för att ha som en eventuell framtida evakueringsbostad. Peter Wallin, fastighetsdirektör på SFV, sa såhär:

Annons

– Vi köpte Villa Loviseberg för att ha beredskap för en evakueringskedja i samband med renoveringen av Kvarteret Lejonet, där Sagerska palatset ligger, sa Peter Wallin då.

Kungen får välja vem som bor i huset

Kungen har dispositionsrätt för fastigheten, vilket betyder att han kan bestämma vem som får flytta in. Förmodligen skulle kungen älska att hans dotter bodde i det vackra huset och det är just det som flera källor påpekar till Svensk dam.

Tidningen har pratat med Wallin på SFV som säger såhär om statusen för huset:

– Renoveringen av Lejonet är nedprioriterad efter samråd med Regeringskansliets förvaltningsavdelning. Detta på grund av ett förändrat omvärldsläge, där andra fastigheter ligger före när det gäller anpassningar och större renoveringar.

På frågan: ”Kan det bli så att ni i slutändan hyr ut Loviseberg till någon utanför den nämnda evakueringskedjan?” så svarar Wallin såhär:

– Beroende på eventuella beslut kring renovering, och när i tiden det blir aktuellt, så kommer vi titta på en eventuell tillfällig användning av byggnaden.

FOTO: SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB/ Anders Wiklund/TT

Annons