Meghan Markle och prins Harry drabbade av missfall – egna orden

Meghan och Harry

FOTO: MISC, MEGA

Meghan Markle och prins Harry drabbades av ett missfall i somras.
Det skriver nu Meghan själv i New York Times.
– Jag kände en kramp och föll till golvet, skriver hon.

Det var före årsskiftet som det meddelades att prins Harry och Meghan Markle lämnar sina kungliga roller tillsammans med sonen Archie, stänger ner all sin verksamhet i Buckingham Palace och flyttar över Atlanten. Parets önskemål var att lämna monarkin och offentligheten för ett mer privat liv – då Meghan bland annat fått utstå en hel del hat och hot.

Nu bor paret tillsammans med lilla Archie i Los Angeles i USA.

LÄS MER: Bilderna inifrån prins Harry och Meghans nya lyxvilla

Meghan Markles egna ord om missfallet

I en text, publicerad i New York Times har nu Meghan valt att tala ut om den personliga kamp som paret genomgått. De har nämligen drabbats av missfall.

”Det var en julimorgon som började lika vanligt som någon annan dag”, skriver Meghan och fortsätter:

”Efter att ha bytt blöja kände jag en skarp kramp. Jag föll på golvet med honom i armarna och nynnande en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, den glada melodin var en skarp kontrast till min känsla av att något inte stämde. Jag visste, när jag grep om mitt förstfödda barn, att jag tappade mitt andra.”

Den hjärtskärande texten fortsätter med att Meghan berättar att makarna åkte till sjukhuset. Hand i hand försökte de att förstå vad de precis genomgått.

”Timmar senare låg jag i en sjukhussäng och höll min mans hand. Jag kysste hans knogar, våta av båda våra tårar. Stirrande på de kalla vita väggarna. Jag försökte föreställa mig hur vi skulle läka”.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Genom att öppet berätta sin historia vill nu Meghan visa sitt stöd till andra kvinnor som tvingas gå igenom ett missfall.

”Att förlora ett barn innebär en nästan outhärdlig sorg, som många upplever men som få talar om. Med tanke på vår förlust upptäckte min man och jag att i ett rum med 100 kvinnor kommer 10 till 20 av dem att drabbas av missfall. Men trots denna smärtsamma samhörighet förblir konversationen tabu, full av obefogad skam och ensam sorg”.

Uppmaningen till allmänheten efter familjesorgen

Den röda tråden i Meghans egenskrivna text att lyfta vikten av att fråga andra människor hur de mår. Under det dramatiska år som varit är det många som bär på tyngd inom sig och frågan "är du okej?" kan betyda så mycket.

”Så denna Thanksgiving har vi planerat för en högtid som aldrig förr – många av oss är separerade från dem vi älskar, vi är ensamma, sjuka, rädda, splittrade och kanske letar efter något att ens vara tacksamma för – låt oss lova varandra att vi frågar varandra, ”Är du okej?”. Så mycket som vi kanske inte håller med, så fysiskt distanserade som vi kan vara, sanningen är att vi är mer sammanslutna nu än någonsin på grund av allt vi har genomgått individuellt och tillsammans detta år”.

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlunds reaktion efter Martin Stenmarcks kyssar med Disa Östrand

LÄS OCKSÅ: Därför vägrar Charlotte Perrelli byta efternamn efter skilsmässan från Nicola